Megesik, hogy fáj a sport, aminek oka jobb esetben az izomláz, rosszabb esetben viszont az, hogy a szervezet így jelzi: problémája van. Az ilyen...
Gyombolai Zsolt
A házasság első évei: ezek lehetnek a nehézségek
Míg a lánykéréssel vagy házassággal záruló sztorik a romantikus filmek elengedhetetlen kellékei, a házasság kezdeti ideje inkább vígjátékok és kabarék kedvelt alaphelyzete. Ez is...
Szám Kati
Pál Feri: „Olykor sajnos törünk, szakadunk”
Elmúlt fél hét. Akkor kezdjük a fotózást, amikor a későn hazajárók is vacsoráznak már. Pál Feri mosolyogva tűri a láthatóan értelmetlennek vélt ingigazítást, kicsit...
Dubinyák Réka
A férfiak és a nők tényleg nem értik egymást?
Szőnyi Lídia
Miért élünk panaszáradatban?
A kutatások szerint, a magyar bizony sírva vigadó nép. A forró nyáron többen kívánjuk, hogy bárcsak jönne már a felfrissítő lehűlés, az őszi borús...
Páczai Tamás
Méterről méterre – a magyar hátizsákról
A Blind Chic 2011 nyarán született, amikor a magyar divattervező Vesmás Juli és a szlovén tervezőgrafikus Neza Peterca találkoztak egy Ljubljanától Budapestig tartó kerékpáros...
Sasvári-Szekeres Anita dietetikus
Menü a gyógyuláshoz – evés, ivás, diéta
Az orvosi kezelés és pihenés mellett megfelelő étkezéssel és folyadékpótlással is segíthetjük a gyógyulást és enyhíthetjük a tüneteket. Mikor mit tanácsos enni és inni...
Bogos Zsuzsanna
Édességek eperből
Szabó Emese
Tenyésztve vagy halászva?
Horváth Pál
Önsanyargatás és testimádat: az aszkézis és a hedonizmus szélsősége
Az emberiség ősi, hitében, kultúrájában és napi életében is jelenlévő tapasztalat, hogy a harmónia természetes feltétele test és lélek egyensúlyának megőrzése. A görög bölcsek...
Boross Nóra
Saját vegeta
Németh Zsófia
Ikrek, emlékekbe zárva
Saskia Sarginson Ikrek című regénye különleges utazásra invitál bennünket, olvasókat. Miközben Suffolk vadregényes tájain bolyongunk, az idő, mint csalafinta játékmester az emberi szív és...
Száraz Borbála
Csokis-málnás macaron
Póta Réka
Leckék kezdő feleségeknek: Kezdődhet a felújítás!
A házasság intézményének feltétlen rajongójaként is el kell ismernem, az ember lánya sok mindennel szembesül, amikor férjhez megy. Jegyes oktatás ide, szülői minta oda...
Hajnal Anett
Végre itt a nyaralás!
Egész éven vágyakozva várjuk, spórolunk miatta, tervezgetjük, számoljuk a hátralévő heteket-napokat, amelyek elválasztanak tőle, utánaolvasunk, morfondírozunk, döntünk. Szállást foglalunk, beszerezzük a kellékeket, becsomagolunk, és...
Boross Nóra
Befőzés természetesen
Szám Kati
Kukoricamorzsolás helyett – Interjú Jakupcsek Gabriellával
Ha valaki egy nagy nézettségű napi talkshow és egy heti vetélkedő műsorvezetője, igencsak pörgős ritmusban éli az életét, pláne, ha otthon egy hatéves kislány...
Martos Tamás
A legősibb stresszoldó módszer
Van egy jól bevált, ősi módja annak, hogyan oldhatjuk a magunk és a mások stresszét, hogyan szabadítsuk fel a boldogsághormonokat (másokban, magunkban): ki kell...
Vécsey Szám Kata
Húsvéti sütemények a kalácson túl: a sonkás kuglóf lehet az új kedvenc
Gondolta volna, hogy a kuglóf 2000 éves múltra tekint vissza? A római forma alig változott, hiszen az oldalán lévő barázdák és a középen elhelyezkedő...
Kovács Nóra
Akarsz róla beszélni?
Akarok-e? Kinek? Neked, kedves barátom, aki hozzám hasonló cipőben jársz? A szomszédomnak, akit csak futólag ismerek? A kollégámnak, akinek az igazmondásában sem vagyok biztos...
Szabó Emese
Fogyás – de nem mindenáron! - Az egészséges diéta szabályai
A tavasz kezdetén sokan elhatározzuk, hogy lefogyunk, szeretnénk megszabadulni a súlyfölöslegtől, mire beköszönt a nyár. Számos tuti fogyasztó tippel bombáznak a különböző termékek gyártói...
Szabó Emese
Mennyire parázol? - „A barátnőm erről lexikont tudna írni”
Mi jut eszünkbe a hipochondriáról? Mennyire vagyunk rá hajlamosak? Kiss Ádámot kérdeztük.
Vécsey Szám Kata
A svájci kisegér, avagy a nyerskoszt diadala
Egy svájci orvos, több mint száz éve az elsők között ismerte fel, hogy táplálékunk túlzott finomítása, a túlzott mértékű húsfogyasztás, és a mindent „túlfőzés”...
Vécsey Szám Kata
Adalékanyagmentes: az eredeti müzli receptje
Az első müzli apró gyümölcsdarabkákból, gabonaőrleményből, joghurtból és magokból kevert pép volt. Svájcban az 1940–50-es években lett ismert a müzli, és már nem hiányozhatott...