Az ősz első hónapja tulajdonképpen a nyár levezető időszaka. Még tombol bennünk az energia, amit a napfény töltött belénk, még kerül friss gyümölcs az...
Szám Kati
Irány az iskola!
Lothringer Éva
Élményvitamin – Így őrizd meg a nyári emlékeket!
Nyakunkon a szeptember, az óvoda- és iskolakezdés ezer teendője, és mivel a felnőtt világban is nyáron illik vakációzni, saját jogon is lehet az az...
Póta Réka
Miért változom a férjem jelenlétében tehetetlen kislánnyá?
A legtöbben határozott fellépésű, talpraesett nőnek ismernek, aki nem fél megmondani a véleményét, és általában eléri, amit akar. Miért változom mégis a férjem jelenlétében...
Ungváry Zsolt
Anya nevét hiába...
Szép szokás, hogy a szülők feljegyzik gyermekeik legérdekesebb tetteit, mondásait. Hány kilóval és centivel jött a világra, mikor állt fel, mi volt az első...
Horváth Lia
Pingvinkeresőben
Bogos Zsuzsanna
Miskulancziák és más régi receptek hőség ellen
A nyári meleget enyhítő könnyed ételekről, a citrusokról és a különféle salátákról azt hihetnénk, az újkor vívmányai. Egykori szakácskönyveinkből azonban kiderül, már jóval az...
Szám Kati
Hajcihő
Páczai Tamás
Nyeregben vagy, de óvatosan!
Az elmúlt években robbanásszerűen nőtt a kerékpárosok száma Budapesten. Vajon elég volt pár év arra, hogy megtanuljunk biztonságosan közlekedni a gépjárművekkel, gyalogosokkal zsúfolt utakon...
Póta Réka
Leckék kezdő feleségeknek: Intelmek és internet
A fészekrakás és a napi ellátmány helyes beosztása után, úgy tűnt, nincs más hátra, mint élvezni a jól megérdemelt közös szabadidőt: hétköznap estéket, hétvégéket...
Szám Kati
Űzzük a legintelligensebb sportot!
Martos Tamás
A legősibb stresszoldó módszer
Van egy jól bevált, ősi módja annak, hogyan oldhatjuk a magunk és a mások stresszét, hogyan szabadítsuk fel a boldogsághormonokat (másokban, magunkban): ki kell...
Vécsey Szám Kata
Húsvéti sütemények a kalácson túl: a sonkás kuglóf lehet az új kedvenc
Gondolta volna, hogy a kuglóf 2000 éves múltra tekint vissza? A római forma alig változott, hiszen az oldalán lévő barázdák és a középen elhelyezkedő...
Hajnal Anett
Hová menjen oviba a gyerek?
A hároméves gyerekek szülei tudják: hamarosan itt az óvodaválasztás ideje. Ez talán az első nehéz döntés, amivel évekre meghatározzuk gyermekünk mindennapjait. Hiszen tőlünk függ...
Kovács Nóra
Akarsz róla beszélni?
Akarok-e? Kinek? Neked, kedves barátom, aki hozzám hasonló cipőben jársz? A szomszédomnak, akit csak futólag ismerek? A kollégámnak, akinek az igazmondásában sem vagyok biztos...
Szabó Emese
Fogyás – de nem mindenáron! - Az egészséges diéta szabályai
A tavasz kezdetén sokan elhatározzuk, hogy lefogyunk, szeretnénk megszabadulni a súlyfölöslegtől, mire beköszönt a nyár. Számos tuti fogyasztó tippel bombáznak a különböző termékek gyártói...
Tőrösné Fehér Ildikó
Indul a nap: miért jobb busszal menni az óvodába?
Sok gyereket autóval visznek oviba, iskolába. A hátsó ülésen akár a reggeli kakaót is meg lehet inni, és valószínűleg pár perccel később is kelhetnek...
Szabó Emese
Mennyire parázol? - „A barátnőm erről lexikont tudna írni”
Mi jut eszünkbe a hipochondriáról? Mennyire vagyunk rá hajlamosak? Kiss Ádámot kérdeztük.
Vécsey Szám Kata
A svájci kisegér, avagy a nyerskoszt diadala
Egy svájci orvos, több mint száz éve az elsők között ismerte fel, hogy táplálékunk túlzott finomítása, a túlzott mértékű húsfogyasztás, és a mindent „túlfőzés”...
Vécsey Szám Kata
Adalékanyagmentes: az eredeti müzli receptje
Az első müzli apró gyümölcsdarabkákból, gabonaőrleményből, joghurtból és magokból kevert pép volt. Svájcban az 1940–50-es években lett ismert a müzli, és már nem hiányozhatott...
Ezért fontos a mozgás inzulinrezisztencia esetén
Tőrösné Fehér Ildikó
Nagyszülőnek lenni jutalomjáték
Életkörülményeink szerencsés alakulása a legtöbb embert megajándékozza a hosszú, esetenként többször tíz éven át tartó időskorral. A most nagyszülőkorba érő generációnak már nincsenek közvetlen...
Boross Nóra
Nem csak nyersen finom a retek és a snidling! – Három tavaszi recept
A tavasz első hónapja még fagyos lehet, de ilyenkor már nagyon várjuk a tavaszt. Ki gondolná, hogy ilyenkor is üvegbe lehet zárni az ízeket...
Zalka Katalin
Pesto minden mennyiségben: hét mártás és szósz recept, amit el kell készítenünk tavasszal
A világ egy nagy falu – és ez az étkezési divatban is tetten érhető. Népszerűek lettek a szószok, mártások, öntetek, és megtanultuk ragozni a...