Megértek a legzamatosabb körték, ezért érdemes minél több ízzel párosítva kipróbálni őket. Reggel, délben, este, édesen vagy sósan. A következő recepteket bármelyik fajta körtével...
Nyakunkon a szüret, a boltok és piacok pedig tele vannak szőlővel. A finom kis szemek ráadásul nem csak friss gyümölcsként fogyaszthatók, hanem a konyhában...
Az egyik leggyakoribb gyümölcsfánk a szilvafa. Hajdan még a legszegényebb nemest is hétszilvafásnak mondták, és valahol olvastam, hogy minden magyar állampolgárra két szilvafa jut...
„A fogyaszthatósági idő jelentősen változik a hőmérséklet függvényében. Ilyenkor a kórokozók száma exponenciálisan növekszik. Nem vagyunk egyformák, a kórokozók nem mindenkit ugyanúgy betegítenek meg...
Nincs könnyű dolgunk tél végén: a hüvelyesek vagy káposztafélék kezdenek unalmassá válni, a friss zöldségek pedig még csak fólia alatt nőnek. Az alábbi galériában...
Ez a rozmaringos, füstölt sonkás, avokádós tészta igazi ínyencség, elkészítése gyors és pofonegyszerű (a tésztaszósz összeállítható annyi idő alatt, amennyi alatt a tészta kifő)...
Melegszendvicset nem csak a jól bejáratott módon, sajt, sonka vagy szalámi felhasználásával készíthetünk. Az avokádó ezt az eledelt is remekül feldobja, főleg akkor, ha...
Bár e zöldség nevéről garantáltam az avokádókrém jut először az eszünkbe, számtalan egyéb finomság is készíthető belőle. Az egyik legegyszerűbb a krémleves, amely picit...
Majnek Antal , kárpátaljai nyugalmazott katolikus püspök karácsonyi asztali áldása: Hálát adunk neked, mindenható Atyánk! Fiad megtestesülése által nagy örömet szereztél az egész világnak...
Ha megkérdeznék, vajon melyik a magyarok hagyományos karácsonyi süteménye, a legtöbben a bejglit választanák. Ám más nemzeteknek is megvan a maga jellegzetes ünnepi édessége...
Böjte Csaba ferences szerzetes karácsonyi asztali áldása: „ Ha Isten minden tápláléknak ugyanazt az ízt adta volna, akkor is világ lenne a világ, de...
A svéd karácsony tulajdonképpen december 13-án, Luca napján kezdődik. Azért nevezetes ez a dátum, mert a Gergely-naptár bevezetése előtt ekkorra esett az év legrövidebb...
Panettonét közel kétezer éve sütnek Itáliában, mai formájában 500 éve ismert. Eredetéről számtalan legenda kering, az egyik szerint a XV. században élt Ludovico Sforza...
A stollen formája a bebugyolált Kisjézusra emlékeztet. Hagyományosan az adventi böjt időszakában készült, tulajdonképpen egy fehér kenyér, melybe csupán liszt, víz és élesztő, vaj...
A városban élő ember számára nem könnyű rendszeresen friss, vegyszermentes zöldséget vásárolni, pláne közvetlenül a termelőtől. Erre a közösségi mezőgazdaság már megoldást nyújt, azonban...
A dió egyik leghasznosabb fafajta, hiszen felhasználható minden „porcikája”. Fáját szívesen használják fafaragók, asztalosok, levele, a dió burka és termése pedig igen sokrétűen felhasználható...
A magyar nyelv csipkézett leveleiről boldogasszony csipkéjének is nevezi, ezt a kis piros gyümölcsöt, amely magas vitamintartalma mellett főként nőgyógyászati panaszok enyhítésére hatásos.
Az adventi időszakban az egyik legjobb dolog a gyerekekkel közösen eltöltött idő, és bár sok-sok teendő vár ránk ilyenkor a háztartásban, érdemes ezt is...
Mi sosem mondunk le a szilveszteri szerencsehozó malacokról, a bőséget és gazdagságot hozó krémes lencsefőzelékről vagy az újévi kenyérről, akkor sem, ha a kicsiknek...
„Kiskarácsony, nagykarácsony, kisült-e már a kalácsom, ha kisült már, ide véle, hadd egyem meg melegébe.” Szinte már érezzük is a frissen sült kalács illatát...