Avokádó krémleves

2024. 01. 10.

Bár e zöldség nevéről garantáltam az avokádókrém jut először az eszünkbe, számtalan egyéb finomság is készíthető belőle. Az egyik legegyszerűbb a krémleves, amely picit sem bonyolultabb, mint mondjuk ugyanez brokkoliból. Ráadásul még főzni sem kell.

Avokádó krémleves recept
Kép: Freepik

Hozzávalók:

2 nagyobb avokádó
1 liter húsleves alaplé (a leveskocka is megteszi)
fél deci fehérbor
2 deci tej vagy tejszín
reszelt parmezán ízlés szerint
frissen készített pirítós
olívaolaj
fokhagyma
só, bors

Elkészítés:

A héjából kikaparjuk a puha avokádót, majd egy tálban villával vagy krumplinyomóval alaposan összetörjük. Pár kanálnyit félreteszünk belőle. Ezt követően a maradékot robotgéppel keverjük nagyjából 3 percig, majd hozzáadjuk a langyosnál nem melegebb leves felét. Amikor már azzal is kellőképp elelegyedett a zöldségpüré, hozzáöntjük a leves maradék részét, majd beletöltjük a 2 deci tejszínt és a bort is. Ezt követően a levest sózzuk és borsozzuk, majd tálalás előtt tetejére tesszük a félretett pürés zöldséget, majd reszelt sajttal is megszórjuk.

A kész levest foghagymával bedörzsölt, vagy akár fokhagymadarabokkal meghintett, olívaolajjal picit leöntött pirítóssal fogyasztjuk.

Kérjük, támogasd munkánkat, ha fontosnak tartod a minőségi tartalmat!

Ha te is úgy érzed, hogy a kepmas.hu cikkei, podcastjai és videói megszólítanak, kérjük, segíts, hogy ezek a tartalmak továbbra is ingyenesen elérhetőek maradjanak.

Támogatom a kepmas.hu-t>>

Legkedveltebbek