Petrezselyem és zsálya a mélyhűtőből – Tippek fűszertartósításra
Még a téli fagyok előtt gyűjtsük be a kertből vagy a piacról a friss fűszereket és fagyasszuk le őket praktikus formában!

Vágjuk apróra a petrezselymet, zellert, zsályát, bazsalikomot vagy az egyéb fűszereket és szórjuk bele a jégkocka tartóba, majd tegyük a fagyasztóba. Fagyás után ki is vehetjük a kockákat és folpackba hajtogatva tárolhatjuk, hogy kevesebb helyet foglaljon. Főzéskor egy mozdulattal, problémamentesen adagolhatjuk az ételbe a friss fűszert kockánként, a kívánt mennyiségben.
A friss zöldségek, fűszerek későbbi használatának tartósítására másik megoldásként választhatjuk azt is, hogy lereszeljük, és sóval összekeverve befőttesüvegekbe tesszük el a zöldségeket: répát, hagymát, zöld fűszert.
Kérjük, támogasd munkánkat, ha fontosnak tartod a minőségi tartalmat!
Ha te is úgy érzed, hogy a kepmas.hu cikkei, podcastjai és videói megszólítanak, kérjük, segíts, hogy ezek a tartalmak továbbra is ingyenesen elérhetőek maradjanak.
Támogatom a kepmas.hu-t>>