23. Málnahalmocskák

Kép: Bogos Zsuzsanna
A „málnahalmocskák” már nevükben is enni valók! Szerencsére a recept sem okoz csalódást, csupán négy hozzávaló és pár perc munka kell hozzá, a többit a sütő elvégzi. A végeredmény pedig olyan finom és mutatós, hogy ajándéknak is beillik.
A régi recept nyomán „250 g cukrot két tojással habosra keverünk, adunk hozzá két kanál befőtt málnát és 250 g lisztet. Vajjal kikent tepsire apró halmocskákat rakunk belőle és mérsékelt melegnél megsütjük.” Ennyi.
Mai ötlet: a tésztához tettem két kanál málnalekvárt, a cukorból viszont levettem 50 grammot, így a végeredmény tényleg olyan, mintha egy halom málnába harapnánk. Ha nincs málnabefőttünk, megteszi a fagyasztott málna is. Mivel a recept elég egyszerű, bátran kísérletezhetünk vele, fűszerezhetjük (a vanília vagy a fahéj nagyon illik hozzá), megszórhatjuk tálaláskor pirított mandulával.
Kérjük, támogasd munkánkat, ha fontosnak tartod a minőségi tartalmat!
Ha te is úgy érzed, hogy a kepmas.hu cikkei, podcastjai és videói megszólítanak, kérjük, segíts, hogy ezek a tartalmak továbbra is ingyenesen elérhetőek maradjanak.
Támogatom a kepmas.hu-t>>