23. Málnahalmocskák

Málnahalmocskák
Málnahalmocskák

Kép: Bogos Zsuzsanna

A „málnahalmocskák” már nevükben is enni valók! Szerencsére a recept sem okoz csalódást, csupán négy hozzávaló és pár perc munka kell hozzá, a többit a sütő elvégzi. A végeredmény pedig olyan finom és mutatós, hogy ajándéknak is beillik.

A régi recept nyomán „250 g cukrot két tojással habosra keverünk, adunk hozzá két kanál befőtt málnát és 250 g lisztet. Vajjal kikent tepsire apró halmocskákat rakunk belőle és mérsékelt melegnél megsütjük.” Ennyi. 

Mai ötlet: a tésztához tettem két kanál málnalekvárt, a cukorból viszont levettem 50 grammot, így a végeredmény tényleg olyan, mintha egy halom málnába harapnánk. Ha nincs málnabefőttünk, megteszi a fagyasztott málna is. Mivel a recept elég egyszerű, bátran kísérletezhetünk vele, fűszerezhetjük (a vanília vagy a fahéj nagyon illik hozzá), megszórhatjuk tálaláskor pirított mandulával.

 

Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!

Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!

Támogatom a kepmas.hu-t>>

Ez is érdekelheti