23. Málnahalmocskák
A „málnahalmocskák” már nevükben is enni valók! Szerencsére a recept sem okoz csalódást, csupán négy hozzávaló és pár perc munka kell hozzá, a többit a sütő elvégzi. A végeredmény pedig olyan finom és mutatós, hogy ajándéknak is beillik.
A régi recept nyomán „250 g cukrot két tojással habosra keverünk, adunk hozzá két kanál befőtt málnát és 250 g lisztet. Vajjal kikent tepsire apró halmocskákat rakunk belőle és mérsékelt melegnél megsütjük.” Ennyi.
Mai ötlet: a tésztához tettem két kanál málnalekvárt, a cukorból viszont levettem 50 grammot, így a végeredmény tényleg olyan, mintha egy halom málnába harapnánk. Ha nincs málnabefőttünk, megteszi a fagyasztott málna is. Mivel a recept elég egyszerű, bátran kísérletezhetünk vele, fűszerezhetjük (a vanília vagy a fahéj nagyon illik hozzá), megszórhatjuk tálaláskor pirított mandulával.
Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!
Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!
Támogatom a kepmas.hu-t>>