Múltidéző finomság: variációk francia teasüteményre
Sokan úgy gondolják, Marcel Proust tette világhírűvé az Az eltűnt idő nyomában című művével ezt az apró, kagylócska formájú süteményt. Az elbeszélő egy madeleine-nek...
Vécsey Szám Kata
Szent Márton kenyere: hogyan készül a Weckmann?
A népszokás szerint a november 11-i Márton nap zárja le az éves gazdasági munkát, és kezdetét veszi a természet téli pihenő időszaka. Ezen a...
Kölnei Lívia
Nem vagyok konyhatündér, de… – Mit főzzek a héten? 3.
Sokan sokat vagyunk otthon, ezért többet kell törni a fejünket, mit is főzzünk. Hétről hétre a Képmás munkatársai osztják meg menüötleteiket – ezúttal Kölnei...
Szikora Réka
„Az élet bizonytalan, kezdje a desszerttel” – Dolce vita a Majorban
„Az élet bizonytalan, kezdje a desszerttel” – vallják a Major cukrászda alapítói, Nagyné Haán Bernadett és Kiss Károlyné Zsuzsa cukrászmesterek, akik életük delén úgy...
Molnár-Bánffy Kata
Három egyszerű és finom glutén-, tej- és tojásmentes sütemény
A glutén-, tej- és tojásmentes étkezésben, amire a gyerekeink ételintoleranciája kényszerít minket, az a jó, hogy tulajdonképpen nem olyan nehéz megoldani – hiszen húst...