Megesik, hogy fáj a sport, aminek oka jobb esetben az izomláz, rosszabb esetben viszont az, hogy a szervezet így jelzi: problémája van. Az ilyen...
Gyombolai Zsolt
A házasság első évei: ezek lehetnek a nehézségek
Míg a lánykéréssel vagy házassággal záruló sztorik a romantikus filmek elengedhetetlen kellékei, a házasság kezdeti ideje inkább vígjátékok és kabarék kedvelt alaphelyzete. Ez is...
Szám Kati
Pál Feri: „Olykor sajnos törünk, szakadunk”
Elmúlt fél hét. Akkor kezdjük a fotózást, amikor a későn hazajárók is vacsoráznak már. Pál Feri mosolyogva tűri a láthatóan értelmetlennek vélt ingigazítást, kicsit...
Dubinyák Réka
A férfiak és a nők tényleg nem értik egymást?
Szőnyi Lídia
Miért élünk panaszáradatban?
A kutatások szerint, a magyar bizony sírva vigadó nép. A forró nyáron többen kívánjuk, hogy bárcsak jönne már a felfrissítő lehűlés, az őszi borús...
Páczai Tamás
Méterről méterre – a magyar hátizsákról
A Blind Chic 2011 nyarán született, amikor a magyar divattervező Vesmás Juli és a szlovén tervezőgrafikus Neza Peterca találkoztak egy Ljubljanától Budapestig tartó kerékpáros...
Sasvári-Szekeres Anita dietetikus
Menü a gyógyuláshoz – evés, ivás, diéta
Az orvosi kezelés és pihenés mellett megfelelő étkezéssel és folyadékpótlással is segíthetjük a gyógyulást és enyhíthetjük a tüneteket. Mikor mit tanácsos enni és inni...
Bogos Zsuzsanna
Édességek eperből
Szabó Emese
Tenyésztve vagy halászva?
Gyombolai Zsolt
A váltás: egyedüllétből párkapcsolatba
Minél hosszabb ideje keresünk párt, annál nehezebb lehet a váltás, az egyedüllét feladása, hiszen ahogy telik az idő, úgy „rendezkedünk be“ az önálló, saját...
Szám Kati
Nincs egy göncöm se?
Három gyors tavaszi recept: medvehagyma esszencia, almaméz és szörp házilag
Medvehagyma esszencia, hársfavirág szörp és almaméz készítése házilag.
Gábos Katalin
„Ha valamit észreveszek, azzal egy beteg sorsát befolyásolom” – beszélgetés Jani Nóra patológussal
Ismerik Jani Nórát? Nem? Higgyék el, valamennyire ismerik, ha még emlékeznek első napjaikra az első munkahelyükön, a szorongásra, hogy jól oldottak-e meg egy feladatot...
Gyombolai Zsolt
Hogyan keressünk és találjunk párt? – A pszichológus tanácsai
Korábban felkért vagy kéretlen kerítőnők intézték, ma közvetítő irodák és internetes honlapok sokasága kínálja szolgáltatásként a társkeresésben való segítséget. Sokak számára ez valódi segítség...
Szőnyi Lídia
Hogyan előzzük meg a kiégést?
Mindannyiunk életében vannak időszakok, amikor kirobbanó formában érezzük magunkat, telve energiával, és úgy gondoljuk, hogy képesek lennénk kifordítani sarkaiból a világot. Olykor azonban előfordul...
Skíta Erika
Akkor milyen is legyen a kommunikáció?
Martos Tamás
A legősibb stresszoldó módszer
Van egy jól bevált, ősi módja annak, hogyan oldhatjuk a magunk és a mások stresszét, hogyan szabadítsuk fel a boldogsághormonokat (másokban, magunkban): ki kell...
Vécsey Szám Kata
Húsvéti sütemények a kalácson túl: a sonkás kuglóf lehet az új kedvenc
Gondolta volna, hogy a kuglóf 2000 éves múltra tekint vissza? A római forma alig változott, hiszen az oldalán lévő barázdák és a középen elhelyezkedő...
Kovács Nóra
Akarsz róla beszélni?
Akarok-e? Kinek? Neked, kedves barátom, aki hozzám hasonló cipőben jársz? A szomszédomnak, akit csak futólag ismerek? A kollégámnak, akinek az igazmondásában sem vagyok biztos...
Szabó Emese
Fogyás – de nem mindenáron! - Az egészséges diéta szabályai
A tavasz kezdetén sokan elhatározzuk, hogy lefogyunk, szeretnénk megszabadulni a súlyfölöslegtől, mire beköszönt a nyár. Számos tuti fogyasztó tippel bombáznak a különböző termékek gyártói...
Szabó Emese
Mennyire parázol? - „A barátnőm erről lexikont tudna írni”
Mi jut eszünkbe a hipochondriáról? Mennyire vagyunk rá hajlamosak? Kiss Ádámot kérdeztük.
Vécsey Szám Kata
A svájci kisegér, avagy a nyerskoszt diadala
Egy svájci orvos, több mint száz éve az elsők között ismerte fel, hogy táplálékunk túlzott finomítása, a túlzott mértékű húsfogyasztás, és a mindent „túlfőzés”...
Vécsey Szám Kata
Adalékanyagmentes: az eredeti müzli receptje
Az első müzli apró gyümölcsdarabkákból, gabonaőrleményből, joghurtból és magokból kevert pép volt. Svájcban az 1940–50-es években lett ismert a müzli, és már nem hiányozhatott...