Petrik Andrea 13 éves volt, amikor rátalált az „álmára”, és alig 15 éves, amikor elindult, hogy megvalósítsa. Szerbiából érkezett Magyarországra, a szentesi Horváth Mihály...
Dr. Aczél Petra
Céklány - Az vagy, amit megeszel?
Elképesztő hangja volt. Fel kellett kapnom a fejem rá: egyszerre volt reszelős, koppanós, valahogyan ijesztően kemény. A fiatal nő az egyetemi büfében ült mellettem...
Száraz Borbála
Három saláta recept csírával, amely csirke és hal mellé is jó választás
A szabadföldi zöldségekre még várni kell, viszont csírákat bármikor hajtathatunk vagy vehetünk. Olyan recepteket gyűjtöttünk össze, amelyekhez ezeket a friss hajtásokat használhatjuk.
Szőnyi Lídia
Egy szabad perced sincs? És mi lesz a hobbikkal?
Sokan csak legyintek, amikor meghallják a szabadidő vagy a hobbi kifejezést. Ők azok, akik úgy érzik, túlontúl elfoglaltak ahhoz, hogy a kedvteléseiknek hódoljanak, és...
Szám Kati
Nádszálkisasszony a Moszkván – Szalóki Ági
A feltúrt, zajos Széll Kálmán tér labirintusában csalinkázunk. Vajon a porral dúsított 35 fokos melegben kordonok közt botorkáló járókelők közül hánynak jutnának eszébe ezek...
Szőnyi Lídia
A test beszél, mi „olvashatjuk”: amit a testbeszédről tudni érdemes
A kommunikáció átszövi napjainkat, de csak a legritkább esetben adódnak olyan helyzetek, amikor a külvilágot kizárva, csak a másikra figyelve, egymásra hangolódva beszélgethetünk. Sokféle...
Bognár Mária
Egyszerűen finom – szakácskönyv dédszüleink receptjeivel
Dédszüleink konyhaművészetéhez nyúlt vissza, és a recepteket saját ötletekkel bővítette dr. Benda Judit, aki egyszerre gyógyszerész, táplálkozástudományi szakember, egészség-tanácsadó, újságíró és négygyermekes anya.
Skíta Erika
„Az elvárás kidolgozás alatt álló neheztelés"
Van, hogy úgy érezzük, nem tudunk megfelelni valamennyi elvárásnak, amellyel szembenézünk. Azokkal sem, amelyeket mások támasztanak felénk, és azokkal sem, amelyeket mi magunk állítunk...
Szőnyi Lídia
Újévi fogadalmak helyett számvetés és évtervezés 12 lépésben
Az év vége remek alkalom arra, hogy leltárt készítsünk az eltelt időszakról és végiggondoljuk, hogy merre halad az életünk. A hétköznapok során gyakran sem...
Gyombolai Zsolt
„Már megfulladtam ebben a kapcsolatban!” - A közelség és a távolság lélektana
Talán ismerősen csengenek a következő mondatok: „már megfulladtam ebben a kapcsolatban”, vagy „úgy tűnik, hogy a barátai fontosabbak, mint én”. Az, hogy mennyire tartjuk...
Boross Nóra
Medvehagyma pesto és tormahab: csupa íz, csupa vitamin
Két recept medvehagyma és torma felhasználásával, ami percek alatt elkészíthető, és a húsvéti sonka különleges ízesítője lehet.
Martos Tamás
Így állíthatjuk meg a pillanatot, hogy egyensúlyba kerüljön a lelkünk
Az emberi személyiség kutatói gyakran tesznek különbséget elménk kétfajta működésmódja között. Amikor az aktív, cselekvő énünk jut szóhoz, akkor belemerülünk a tevékenységbe, átéljük az...
Póta Réka
Született szinglik - Szabadság vagy csapda?
A harmincadik születésnapomat belevaló szingliként Rio de Janeiróba szerveztem. A kemény munka és a magánéleti viszontagságok után, gondoltam, ennyi jár nekem. Persze nem volt...
Martos Tamás
Tippek, hogyan lehet könnyebb a választás a bőség zavarában
Mai világunk egyik legfőbb ígérete, hogy megsokszorozza a lehetőségeinket. Akármerre fordulunk, újabb és újabb választási lehetőségek tömegével találkozunk. Pártok, mosóporok, tévéműsorok, honlapok, alapítványok, utazási...
Szőnyi Lídia
Szembenézés a múlttal, a megbocsátás útján
Életünk során számos olyan helyzettel találkozunk, amikor megsértik az önérzetünket, megbántják az érzéseinket, összetörnek bennünket. A párkapcsolatban, a szülő-gyermek kapcsolatban, a barátságban, de még...
Bognár Mária
Hat karfiolos recept, ha új ízekre vágyunk – töltve és rántottaként is finom!
A karfiol a benne levő élelmi rost, a jelentős C-vitamin és bizonyos kéntartalmú összetevőknek köszönhetően védelmet nyújthat egyes rákbetegségek, főként a bélrák kialakulásával szemben...