Medvehagyma pesto és tormahab: csupa íz, csupa vitamin

2015. 04. 27.

Két recept medvehagyma és torma felhasználásával, ami percek alatt elkészíthető, és a húsvéti sonka különleges ízesítője lehet. 

medvehagymás pesto
medvehagymás pesto – Fotó forrása: Freepik

Medvehagymás pesztó

Hozzávalók: 50 dkg friss medvehagyma, olívaolaj ízlés szerint (ez a pesztó állagát adja), 2-3 marék szotyi vagy mandula, só, pár csepp friss citromlé

A hozzávalókat összeturmixoljuk, és kész is. Lezárt üvegben, hűtőben tartva sokáig eláll. Ajánlom salátákhoz, tésztákhoz, zöldséglevesbe, grillezésre váró húsok pácához, kenyér vagy sós kalács töltelékeként, pizzafeltétnek.

Tormahab

Hozzávalók: 20 dkg friss torma, 2 dl tejszín, 1 citrom leve, porcukor ízlés szerint, só

A tormát hámozzuk meg, reszeljük le, majd facsarjuk hozzá egy citrom levét! A tejszínhez keverjünk egy kevés porcukrot, egy csipet sót, majd verjük kemény habbá! Óvatosan forgassuk össze a tormát a habbal! Miután kinyomtuk a habzsákból, tálalhatjuk is.

Kérjük, támogasd munkánkat, ha fontosnak tartod a minőségi tartalmat!

Ha te is úgy érzed, hogy a kepmas.hu cikkei, podcastjai és videói megszólítanak, kérjük, segíts, hogy ezek a tartalmak továbbra is ingyenesen elérhetőek maradjanak.

Támogatom a kepmas.hu-t>>

Legkedveltebbek