Böjte Csaba: „Nem tapasztaltam még tisztább örömöt a jóság öröménél”
Böjte Csaba a gyerekekről, a megtalált hivatásról és az örömszerzés öröméről beszélt a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom rendezvényén.
Marillai Andrea
Valami újat almából! - A legfinomabb almás receptek
Az alma a legegyszerűbb, mégis számtalan módon fogyasztható gyümölcsünk. Ha már meguntuk nyersen, főzve kompótnak, reszelve almáspitébe, vagy aszalva együk, édes és sós ételekhez...
Szám Kati
Vajon mitől lesz értékes az életem? – Beszélgetés Versegi Beáta nővérrel
Talán sokan ismerik látásból. Ő az a szerzetes, akinek a Rendben vagyok kampányban nordic walking bot az „eposzi” kelléke. Versegi Beáta nővér tényleg szeret...
Schäffer Erzsébet
Schäffer Erzsébet: Juzeknek hívtuk
Juzek – most úgy írom, ahogy ejtettük a nevét, amúgy leírva: Józek. Restaurátor volt és világfi. És lengyel. Abban az időben, amikor, ha jól...
Skíta Erika és Turáni Szabolcs
Köszönöm, hogy köszönhetem
Vajon mekkora szerepet tölt be a mindennapjainkban a hála és a köszönet? Vajon megjegyezzük, ha finomat ettünk ebédre? Elégedett biccentésen túl másra is futja...
Gyombolai-Kocsis Fruzsina és Gyombolai Zsolt pszichológusok
Négy figyelmeztető jel, amely a válás veszélyére utal a párkapcsolatban
Egyre kevesebb boldog, jól működő párkapcsolatot, házasságot látunk magunk körül. A fiatalok mind többet panaszkodnak, hogy nincs kiről jó példát venni, így nehéz, vagy...
Boross Nóra
Egy kis friss dió, mézzel
Bogos Zsuzsanna
Zrínyi Ilona, a hősnő gyengéje
Zrínyi Ilona alakja Munkács várának hősies védelmezőjeként él a köztudatban. Tökéletes megtestesítője a bátor, erős, független nő típusának – annak, akit napjainkban előszeretettel népszerűsítenek...
Vécsey Szám Kata
Almahistóriák
Gyombolai Zsolt
„Már megfulladtam ebben a kapcsolatban!” - A közelség és a távolság lélektana
Talán ismerősen csengenek a következő mondatok: „már megfulladtam ebben a kapcsolatban”, vagy „úgy tűnik, hogy a barátai fontosabbak, mint én”. Az, hogy mennyire tartjuk...
Boross Nóra
Medvehagyma pesto és tormahab: csupa íz, csupa vitamin
Két recept medvehagyma és torma felhasználásával, ami percek alatt elkészíthető, és a húsvéti sonka különleges ízesítője lehet.
Martos Tamás
Így állíthatjuk meg a pillanatot, hogy egyensúlyba kerüljön a lelkünk
Az emberi személyiség kutatói gyakran tesznek különbséget elménk kétfajta működésmódja között. Amikor az aktív, cselekvő énünk jut szóhoz, akkor belemerülünk a tevékenységbe, átéljük az...
Póta Réka
Született szinglik - Szabadság vagy csapda?
A harmincadik születésnapomat belevaló szingliként Rio de Janeiróba szerveztem. A kemény munka és a magánéleti viszontagságok után, gondoltam, ennyi jár nekem. Persze nem volt...
Martos Tamás
Tippek, hogyan lehet könnyebb a választás a bőség zavarában
Mai világunk egyik legfőbb ígérete, hogy megsokszorozza a lehetőségeinket. Akármerre fordulunk, újabb és újabb választási lehetőségek tömegével találkozunk. Pártok, mosóporok, tévéműsorok, honlapok, alapítványok, utazási...
Szőnyi Lídia
Szembenézés a múlttal, a megbocsátás útján
Életünk során számos olyan helyzettel találkozunk, amikor megsértik az önérzetünket, megbántják az érzéseinket, összetörnek bennünket. A párkapcsolatban, a szülő-gyermek kapcsolatban, a barátságban, de még...
Bognár Mária
Hat karfiolos recept, ha új ízekre vágyunk – töltve és rántottaként is finom!
A karfiol a benne levő élelmi rost, a jelentős C-vitamin és bizonyos kéntartalmú összetevőknek köszönhetően védelmet nyújthat egyes rákbetegségek, főként a bélrák kialakulásával szemben...