Valami újat almából! - A legfinomabb almás receptek

Az alma a legegyszerűbb, mégis számtalan módon fogyasztható gyümölcsünk. Ha már meguntuk nyersen, főzve kompótnak, reszelve almáspitébe, vagy aszalva együk, édes és sós ételekhez egyaránt sokféleképpen használhatjuk. Salátára ecetként, koccintáshoz bor vagy pálinka formájában öntsük.

Kép: Freepik
Kép: Freepik

Kép: Freepik

Almás charlotte recept

Hozzávalók: 25 dkg babapiskóta, 2 dl (házi) baracklekvár, 75 dkg tisztított, reszelt alma, fahéj, citromlé, 5 evőkanál cukor

Az almát víz nélkül, cukorral megpároljuk, elfőzzük teljesen a levét, ízesítjük kevés citromlével, fahéjjal. Egy mély tálat körberakunk babapiskótával, beletöltjük az almát úgy, hogy közé rétegesen baracklekvárt kenünk. Beborítjuk a maradék piskótával és egy éjszakára mélyhűtőbe tesszük.

Tálalás előtt negyed órával kiborítjuk a formából, ez alatt az idő alatt felolvad annyira, hogy szeletelni tudjuk, de nem esik szét.

Datolyás sült alma  recept

Hozzávalók: személyenként 1 alma, 5 dkg dió, 5 szem datolya, 1 evőkanál méz, egy csipet őrölt gyömbér

Az almát megmossuk, magházát kivájjuk. A gyümölcshúsból is kiszedünk egy keveset, ezt összekeverjük a vékony szálakra vágott datolyával, a durvára vágott dióval és a mézzel. Megtöltjük az almát és forró sütőben 15 percig sütjük.

Göngyölt alma recept

Hozzávalók: személyenként 1 alma, 2 szelet bacon, olíva olaj, ¼ vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg sütőtök, 5 dkg füstölt sajt, oregánó, majoranna, bors, kevés só

Az almát kivájjuk, a húsát a sütőtökkel együtt apróra vágjuk. A felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát megfuttatjuk az olajon, beledobjuk a sütőtököt és az almát, megfűszerezzük és megpároljuk. Ha kész, összekeverjük a reszelt sajttal és visszatöltjük az almába. Az alma héját megolajozzuk és rátekerjük a bacont, fogpiszkálóval két-három helyen rögzítjük. Forró sütőbe toljuk és megsütjük.

Alma-paradicsom chutney recept

A chutney tulajdonképpen egy lekvár állagú krém, édes-savanyú, fűszeres íze jól illik különböző húsokhoz, sült krumplihoz, mártogatós zöldségekhez. A hagyományos receptekben főleg az indiai fűszerek dominálnak, de érdemes más ízekkel is kísérletezni! Ha többet készítünk, forrón üvegekbe rakva télire is eltehetjük, vagy le is fagyaszthatjuk.

Hozzávalók 4 adaghoz: 8 db paradicsom, 2 db nagy savanykás alma , 6 db szegfűszeg, 1 rúd fahéj, 1 kávéskanál római kömény, 2 kávéskanál bazsalikom, 2 kávéskanál oregano, 1 evőkanál cukor,

só, 4 evőkanál olaj

A paradicsom héját lehúzzuk, apróra vágjuk, az almát meghámozzuk, és szintén apróra vágjuk. Az olajat megmelegítjük, kicsit pirítjuk benne a fűszereket, majd beletesszük a paradicsomot és az almát. Kb egy órát főzzük kis lángon.

Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!

A Képmás magyar magazin és vállalkozás, nincs mögötte nagy, külföldi médiabirodalom. Csupa családos, értékes és jó ember, akiknek nem csak munkahelye, szívügye is a Képmás. Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!

Támogatom a kepmas.hu-t>>

Ez is érdekelheti