Őszi ínyencség: csirkemáj szőlőmártással
A szőlő remekül passzol a csirkemájhoz. És hála a pikáns fűszerezésnek, igazán különlegessé varázsolható vele ez a májból készült, egyszerű eledel.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
80 dkg szőlő
1 zacskó gyorsrizs
1 tk keményítő
olívaolaj
2 dl fehérbor
1 ek méz
csípős paprika
fokhagymapor
őrölt bors
koriander
őrölt fahéj
só
Elkészítés:
A páchoz keverjünk össze ízlés szerinti mennyiségű koriandert (használhatunk friss fűszereket is, ez esetben viszont mozsárban törjük össze), szegfűszeget, csilit, sót, a fokhagymaport és az őrölt fehér borsot. Öntsük föl a keveréket 1 deci olívaolajjal, majd alaposan kavarjuk föl. Ha ezzel készen vagyunk, tegyük bele pácolódni a májat (legalább 20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek).
Ha letelt a 20 perc, tegyük a májat az olajjal együtt egy serpenyőbe, majd többször átforgatva süssük meg. Ha ezzel is elkészültünk, szedjük ki a serpenyőből a májat, és hogy melegen maradjon, tegyük át egy előmelegített tálra.
A szőlőmártás elkészítéséhez használjuk föl a máj sütésekor visszamaradt olajat, méghozzá úgy, hogy először hozzátöltjük a két deci fehérbort, majd hozzáadjuk a mézet és ízlés szerint az őrölt fahéjat. Ezt az elegyet forraljuk pár percig, majd adjuk hozzá az előzetesen megmosott szőlőszemeket. Óvatos kevergetés mellett lassú tűzzön főzzük a keveréket 2–3 percig.
Eközben a keményítőt kevés vízzel keverjük simára, majd csorgassuk a szőlőszószba. Kevergessük óvatosan, hogy szépen besűrűsödjön.
Tálaláskor a tányér közepére helyezzünk salátalevelet, tegyük rá a májat, majd kanalazzuk mellé a szószt. Köretként főtt rizst fogyasszunk mellé.
Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!
A Képmás magyar magazin és vállalkozás, nincs mögötte nagy, külföldi médiabirodalom. Csupa családos, értékes és jó ember, akiknek nem csak munkahelye, szívügye is a Képmás. Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!
Támogatom a kepmas.hu-t>>