A zöldbab találkozása a baconnel és két további recept

Így készül a zöldbab saláta, a rakott zöldbab és a baconbe tekert zöldhüvelyű bab.

zöldbab serpenyőben
Illusztráció forrása: Freepik

Rakott zöldbab

50 dkg zöldbab

30 dkg darált hús

1 nagy fej vöröshagyma

2-3 paradicsom

15 dkg reszelt sajt

olívaolaj

1 tojás

1 erős paprika

1,5 dl vörösbor

2 kk. fahéj

1 kk. fűszerkeverék

csipetnyi kakukkfű

zsemlemorzsa, só

A megtisztított, 2-3 centis darabokra vágott babot sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, beletesszük a húst, sózzuk, hozzáöntjük a vörösbort és addig pároljuk, amíg a leve elfőtt. Hagyjuk kicsit kihűlni, beleütjük a tojást, hozzákeverjük a fűszereket, ha kell, utánasózzuk. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, az alját kevés zsemlemorzsával megszórjuk, belerakjuk a bab felét, beterítjük a karikára vágott paradicsommal és paprikával. Ráhalmozzuk a húst, majd a bab másik fele és a paradicsom következik. Megszórjuk kevés zsemlemorzsával, és a tetejére kerül a sajt. Előmelegített sütőben, közepes lángon 30-40 percig sütjük.

rakott zöldbab
Illusztráció forrása: Freepik

Baconbe tekert zöldhüvelyű bab

25 dkg zöldhüvelyű zsenge bab (lehet konzerv is)

10-12 szelet bacon

olívaolaj

A megtisztított egész babot enyhés sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. 4-5 szálat összefogunk és baconne1 körbetekerjük. Kiolajozott, négyszögletes jénaiba rakjuk és sütőben közepes lángon 10-15 percig sütjük. Natúr sült húsok finom körete, de pirítóssal önmagában is finom.

Kép
zöldbab receptek
Illusztráció forrása: Profimedia – Red Dot

Zöldbabsaláta olajbogyóval

25-30 dkg zöldbab

olívaolaj

20 szem fekete olajbogyó

1 gerezd zúzott fokhagyma

ecet, só, bors

2 ek. vágott snidling

2 paradicsom

A megtisztított, 2-3 centis darabokra vágott zöldbabot sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. A paradicsomot kockára vágjuk és összekeverjük a babbal. Az olajból, ecetből és a fűszerekből salátaöntetet készítünk, összekeverjük a zöldségekkel, rászórjuk a snidlinget és az olajbogyót. Pirítós kenyérrel nagyon finom.

Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!

A Képmás magyar magazin és vállalkozás, nincs mögötte nagy, külföldi médiabirodalom. Csupa családos, értékes és jó ember, akiknek nem csak munkahelye, szívügye is a Képmás. Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!

Támogatom a kepmas.hu-t>>

Ez is érdekelheti