![](/sites/default/files/styles/article_small_picture/public/field/alapkep/20151029/videotbal_12.jpg?h=2494c44f&itok=pH-fuwFV)
Keresés
-
-
Nevek a családfán
-
Schäffer Erzsébet: Juzeknek hívtuk
Juzek – most úgy írom, ahogy ejtettük a nevét, amúgy leírva: Józek. Restaurátor volt és világfi. És lengyel. Abban az időben, amikor, ha jól... -
Egy kis friss dió, mézzel
-
Zrínyi Ilona, a hősnő gyengéje
Zrínyi Ilona alakja Munkács várának hősies védelmezőjeként él a köztudatban. Tökéletes megtestesítője a bátor, erős, független nő típusának – annak, akit napjainkban előszeretettel népszerűsítenek... -
Mire jó a történelem?
-
Almahistóriák
-
Mesék – újra a diavetítőn
-
Egy gondolat bánt...
-
„Azt a mondatot gyűlölöm a legjobban, hogy „»jó lesz az úgy«” – interjú Balsai Mónival
Balsai Mónival egy óbudai gyárépület tetején ülünk. Egész éjjel nem aludt, vidéken forgattak egy víz alatti jelenetet, aztán délután fotóztunk. Láttam ma a gép... -
Tormamártás: egy régi klasszikus
Főtt húsokhoz, sült csülökhöz kiváló kiegészítő ez az egyszerű mártás. -
Ezt a tormamártásban főtt húst több okból is érdemes kipróbálnunk
A friss torma gyökere sok kalciumot, magnéziumot, B- és C-vitamint tartalmaz. Érdemes tehát kipróbálnunk egy tormás receptet! -
Vétek lenne kihagyni az epret és a bodzát!
-
Korai zöld vitaminbombák: madársaláta, rukkola, zsázsa
Mindhárom saláta gyors növekedésű, és nemcsak konyhakertben termeszthető, de tavaszi hajtatásra is alkalmas balkonládában, cserépben.