Ezt a tormamártásban főtt húst több okból is érdemes kipróbálnunk
A friss torma gyökere sok kalciumot, magnéziumot, B- és C-vitamint tartalmaz. Érdemes tehát kipróbálnunk egy tormás receptet!
Pulyka tormában
Hozzávalók:
8 szelet pulykamell (sertéskaraj)
2 ek. frissen reszelt torma
2 dl + 1 dl (friss) tejszín, ha diétásan szeretnénk, helyettesítjük tejjel
2 ek. étkezési keményítő
só,
reszelt gyömbér, szerecsendió
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
A húsokat mindkét oldalukon hirtelen átsütjük. Kivesszük a serpenyőből, és jénai tálba rakjuk. A fokhagymát átpirítjuk, hozzáadjuk a tormát és a többi fűszert, és a húsra tesszük. Felöntjük 2 dl tejszínnel és annyi vízzel, hogy épp ellepje, és addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. A végén az étkezési keményítőt elkeverjük a félretett tejszínnel, és összeforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.
Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!
A Képmás magyar magazin és vállalkozás, nincs mögötte nagy, külföldi médiabirodalom. Csupa családos, értékes és jó ember, akiknek nem csak munkahelye, szívügye is a Képmás. Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!
Támogatom a kepmas.hu-t>>