Tormamártás: egy régi klasszikus

2014. 04. 22.

Főtt húsokhoz, sült csülökhöz kiváló kiegészítő ez az egyszerű mártás.

torma mártás
Tormamártás – Forrás: Freepik

Hozzávalók:

6 ek. reszelt torma

3 ek. liszt

6 dl tej

cukor

A tormát összekeverjük 2 dl tejjel, 5 percig fedő alatt pároljuk. A lisztet kevés tejjel simára habarjuk, és állandó keverés mellett a tormára öntjük. Végül felengedjük a maradék tejjel, összeforraljuk, és cukorral ízesítjük. Langyosan tálaljuk.

A torma a természet antibiotikuma.

Kérjük, támogasd munkánkat, ha fontosnak tartod a minőségi tartalmat!

Ha te is úgy érzed, hogy a kepmas.hu cikkei, podcastjai és videói megszólítanak, kérjük, segíts, hogy ezek a tartalmak továbbra is ingyenesen elérhetőek maradjanak.

Támogatom a kepmas.hu-t>>

Legkedveltebbek