Pikáns avokádókrém curryvel fűszerezve – egy különleges melegszendvics recept
Melegszendvicset nem csak a jól bejáratott módon, sajt, sonka vagy szalámi felhasználásával készíthetünk. Az avokádó ezt az eledelt is remekül feldobja, főleg akkor, ha még curryvel is megbolondítjuk.
Hozzávalók:
2 evőkanál majonéz (a legjobb, ha házilag készített)
1 teáskanál curry
2 szelet csirkemellfilé, apróra vágva
1 avokádó
só és koriander, ízlés szerint
olívaolaj
pár deka vaj
8 szelet kenyér
Elkészítés:
Egy serpenyőbe tegyünk olívaolajat, majd süssük meg benne a csirkemelldarabokat úgy, hogy mindkét oldaluk szépen megpiruljon. A majonézt tegyük egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a curryt (ha szeretjük, ennek adagját akár meg is duplázhatjuk), sózzuk meg alaposan, majd a keveréket dolgozzuk össze. Ezt követően adjuk hozzá a héjából kikapart, kissé már összetört avokádót és a csirkedarabokat. A keveréket szórjuk meg bőségesen korianderrel, majd dolgozzuk össze még egyszer alaposan.
A kenyérnek kicsit vajazzuk meg mindkét oldalát, majd süssük meg a toastsütőben (de készíthetünk belőle egyszerű pirítóst is). Amikor elkészült, tegyük a csirkés avokádókrémet a még meleg kenyérszeletek közé, és a kész szendvicset fogyasszuk el!
Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!
A Képmás magyar magazin és vállalkozás, nincs mögötte nagy, külföldi médiabirodalom. Csupa családos, értékes és jó ember, akiknek nem csak munkahelye, szívügye is a Képmás. Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!
Támogatom a kepmas.hu-t>>