„Kívülről roppanós aranybarna, belülről pihe-puha” – Hungarikum a kürtőskalács
A jó kürtőskalácsnak öt ismérve van – tudjuk meg András Tündétől, a Vitéz Kürtős alapító-ügyvezetőjétől. El is árulja, melyek ezek. Megismerjük ennek a jellegzetesen magyar süteménynek a történetét, készítésének műhelytitkait. A kürtőskalács 200 éves termék, és többet érdemel annál, mint hogy csak egy-egy vásárban vegyünk belőle. Valódi, méltó rangjára emelését szolgálja, hogy a hungarikumok közé sorolták.

A cikk a Képmás magazin Hat hungarikum sorozata részeként jelent meg. A kürtőskalácsról szóló, kapcsolódó novellát a Képmás magazin 2021. decemberi lapszámában találja.
A sorozat többi darabját itt olvashatja el: Hungarikum sorozat.
A cikk megjelenését támogatta:
Kérjük, támogasd munkánkat, ha fontosnak tartod a minőségi tartalmat!
Ha te is úgy érzed, hogy a kepmas.hu cikkei, podcastjai és videói megszólítanak, kérjük, segíts, hogy ezek a tartalmak továbbra is ingyenesen elérhetőek maradjanak.
Támogatom a kepmas.hu-t>>