Nincs sok idő, mégis kellene főzni valamit – ez az alaphelyzet. Ha az előző részben felsorolt alapokat már elsajátítottuk, és a lehető leghatékonyabban tudjuk...
Azt mondják, a főzés egy nő életében valamikor biztos bekopog. Nálam is szokott kopogtatni, csakhogy én olyankor sosem vagyok otthon. A „konyhatündérkedés” az én...
„A főzni tudás csak elhatározás és egy jó szakácskönyv kérdése.” Az idézet szeretett húgomtól származik még ifjú feleség korából, és ez az egyik kedvenc...
Boldizsár, gyere, főzzünk valamit együtt! – szokta mondani Anya, és én megyek is, mert szeretek zöldséget vágni, kavargatni a hagymát a lábasban, és különösen...
Aki főz, annak hatalom van a kezében. A régiek olyannyira tudták ezt, hogy szakácskönyveikben igyekeztek minden segítséget megadni ahhoz, hogy e hatalommal jól éljenek...
Sokan sokat vagyunk otthon, ezért többet kell törni a fejünket, mit is főzzünk. Hétről hétre a Képmás munkatársai osztják meg menüötleteiket – ezúttal Kölnei...
A konyhaablakon át beömlik a friss tavasz, hogy kergetőzzön egyet a hagymaszaggal. Gyerekkoromban a szobában is csorgott a könnyem, ha anyu hagymát vágott, ma...
Az interneten fél perc alatt kikereshető receptek korában már nem lehet eladni egy szakácskönyvet egyediség nélkül. Kivétel itt persze egy felkapott név húzóereje, mert...
Szeretek főzni. Kigondolni a piacon a menüt, elkészíteni, tálalni, nézni, ahogy jóízűen megeszik, aztán persze dicsekedni is egy-egy saját recepttel, és meghallgatni másokét. De...
Anyukámtól tanultam főzni, sok fortélyt lestem el tőle, és egy tízgyermekes család legidősebb lányaként gyakran kellett kamatoztatnom ezt a tudásomat. Anyukám igazán laza nő...
Kamasz lehettem, amikor megpróbáltam besorolni magunkat, a családunkat a társadalomba: vidéki alsó középosztály. Szüleim mindketten második generációs értelmiségiek, őseim között van pedagógus, orvos, ács...
Két éve keresem e-mailen, telefonon, sms-ben. Talán csak galambpostán nem írtam neki, hogy interjút szeretnék vele készíteni. Bevallom, kicsit nehezteltem rá, hogy nem válaszol...
Marha- vagy disznóhús kerüljön a töltelékbe? Vagy valami egészen más? Kell rántás? Kell cukor? Mit tegyünk, ha nincs elég paprikánk? A régiek mindenre tudják...