főzés

  • Póta Réka
    főzés

    A férfihoz a hasán keresztül…

    Ezt a legtöbb nő gyorsan megtanulja, még mielőtt asszonnyá lesz. Ám a kezdő feleség első kihívása e témában nem csupán a főzőtudománya, hanem a...
  • Vécsey Szám Kata
    gesztenye recept

    A szegények kenyere, a gazdagok csemegéje: mit készítsünk gesztenyéből?

    Néhány különleges szelídgesztenye recept, amit érdemes kipróbálni.
  • Jónás Ágnes
    főzés

    Nem tudok főzni… És akkor mi van?

    Azt mondják, a főzés egy nő életében valamikor biztos bekopog. Nálam is szokott kopogtatni, csakhogy én olyankor sosem vagyok otthon. A „konyhatündérkedés” az én...
  • Méhes Julianna
    főzés

    A főzni tudás csak elhatározás kérdése? – avagy miért érdemes főzni...

    „A főzni tudás csak elhatározás és egy jó szakácskönyv kérdése.” Az idézet szeretett húgomtól származik még ifjú feleség korából, és ez az egyik kedvenc...
  • Tahin Ráhel
    főzés

    „Anya délre biztosan megöregszik” – A közös főzés örömei

    Boldizsár, gyere, főzzünk valamit együtt! – szokta mondani Anya, és én megyek is, mert szeretek zöldséget vágni, kavargatni a hagymát a lábasban, és különösen...
  • Bogos Zsuzsanna

    „Aki főz, annak hatalom van a kezében” – Hasznos tippek egy 1920-as szakácskönyvből

    Aki főz, annak hatalom van a kezében. A régiek olyannyira tudták ezt, hogy szakácskönyveikben igyekeztek minden segítséget megadni ahhoz, hogy e hatalommal jól éljenek...
  • Kölnei Lívia
    avokádó turmixital

    Nem vagyok konyhatündér, de… – Mit főzzek a héten? 3.

    Sokan sokat vagyunk otthon, ezért többet kell törni a fejünket, mit is főzzünk. Hétről hétre a Képmás munkatársai osztják meg menüötleteiket – ezúttal Kölnei...
  • Szám Kati

    Szám Kati: Mini teremtés

    A konyhaablakon át beömlik a friss tavasz, hogy kergetőzzön egyet a hagymaszaggal. Gyerekkoromban a szobában is csorgott a könnyem, ha anyu hagymát vágott, ma...
  • Stenszky Cecília
    Samin Nostrat szakácskönyve

    Te miért hiszel egy sztárszakácsnak? – Só, zsír, sav és hő, avagy újfajta szakácsiskola

    Az interneten fél perc alatt kikereshető receptek korában már nem lehet eladni egy szakácskönyvet egyediség nélkül. Kivétel itt persze egy felkapott név húzóereje, mert...
  • Szám Kati

    „A főzés és a piacozás környezetkímélő megoldás” – interjú Mautner Zsófival

    Szeretek főzni. Kigondolni a piacon a menüt, elkészíteni, tálalni, nézni, ahogy jóízűen megeszik, aztán persze dicsekedni is egy-egy saját recepttel, és meghallgatni másokét. De...
  • Szőnyi Lídia
    Kép: GettyImages Hungary

    A gyereknevelésben nincsenek mindenkinek megfelelő receptek

    Anyukámtól tanultam főzni, sok fortélyt lestem el tőle, és egy tízgyermekes család legidősebb lányaként gyakran kellett kamatoztatnom ezt a tudásomat. Anyukám igazán laza nő...
  • Székely András
    Kép: Pixabay

    Lusták a magyar nők?

    Pista kitörölte az álmot a szeméből, majd perceken belül már a konyhában itta a kávét, és nyúlt a cigarettáért, de eszébe jutott, hogy már...
  • Botosinka Ilona
    Kép: Unsplash

    Milyen a „tisztes szegénység” ma Magyarországon?

    Kamasz lehettem, amikor megpróbáltam besorolni magunkat, a családunkat a társadalomba: vidéki alsó középosztály. Szüleim mindketten második generációs értelmiségiek, őseim között van pedagógus, orvos, ács...
  • Szám Kati

    Borbás Marcsi: „A szüleim megtanítottak a normális életre”

    Két éve keresem e-mailen, telefonon, sms-ben. Talán csak galambpostán nem írtam neki, hogy interjút szeretnék vele készíteni. Bevallom, kicsit nehezteltem rá, hogy nem válaszol...
  • Bogos Zsuzsanna
    főzőiskola

    Főzőiskola a múltból: a régiek mindenre tudták a választ?

    Marha- vagy disznóhús kerüljön a töltelékbe? Vagy valami egészen más? Kell rántás? Kell cukor? Mit tegyünk, ha nincs elég paprikánk? A régiek mindenre tudják...