A tél első számú itala a tea, ám ahhoz, hogy ajándék legyen belőle, kell valami plusz is. Ez lehet egy jól ismert (fahéj +...
Bogos Zsuzsanna
Gyömbéres-kakukkfüves "jóféle" pác recept
Ki tudna ellenállni egy olyan receptnek, amelynek ilyen jól csengő neve van: jóféle pácz? A Magyar Gazdasszony útmutatása alapján gyorsan elkészülhetünk ezzel az első...
Bogos Zsuzsanna
Édes ropogtatnivalók: házi pirított mandula és mogyoró recept
„Ne feledkezzünk meg kis kosarakba, bonbonierekbe sós, csokoládés meg kakaós mandulát tenni, mert az emberek még bőséges étkezések után is szeretnek valamit ropogtatni” –...
Bogos Zsuzsanna
Ánizsos keksz recept
Márai szerint „valami van a mézben, amit a természet tiszta erői csempésznek bele; a szervezet hálásan fogadja”. Szervezetünk háláját ánizzsal fűszerezett mézes keksszel fokozhatjuk...
Bogos Zsuzsanna
Savanyított gomba recept
Gomba, ecet, fűszerek. Kapitán Márta 1936-os receptjében az a jó, hogy az elkészítés sem lesz bonyolultabb a hozzávalók összeszedésénél, a végeredmény mégis különleges. A...
Bogos Zsuzsanna
Vörösboros áfonya recept
Gyümölcs és bor. Ezt a tökéletes párost ajánlja a Nagyasszony című lap 1937-ben megjelent receptje, amely arra is remek példa, hogy nem kell profinak...