ökológiai lábnyom csökkentése

  • Mészáros Fanni
    zöldséges és húsos szendvics

    Fenntartható bolygó – Hússal vagy anélkül?

    Egészséges táplálkozás, fenntarthatóság. Olyan hívószavak, melyeket ma nagyon sokszor hallunk, talán gyakran használunk is. Hogyan lehet ezeket tartalommal megtölteni, és meg is valósítani a...
  • Mészáros Fanni
    csomagolás papírtáska

    Mibe csomagoljunk, hogy kisebb legyen a környezeti lábnyomunk?

    Az Európai Unióban évente száznyolcvan kilogramm csomagolási hulladékot termelünk fejenként. Vagyis naponta fél kilót. A jelenleg egyeztetés alatt álló és várhatóan 2024 elején megjelenő...
  • Jean Orsolya
    rovarból étel, házi tücsök, fehérje rovarból, rovarevés

    Mit fogunk enni 20 év múlva? – A rovarevéstől a laborban előállított húsig

    Vajon húsz év múlva lesznek olyan élelmiszerek, amelyek ipari mennyiségben előállíthatók anélkül, hogy a gyártásukkal tönkretennénk a bolygót? Alternatívák már most is vannak, de...
  • Jean Orsolya
    nő gyerekkel szelektív kukák mellett

    Hét tipp, amivel csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat

    Sokan gondolják, hogy az olyan nagy károsanyag-kibocsátók mellett, mint Kína, India vagy az Amerikai Egyesült Államok, egy magánember tevékenysége – akár pozitív, akár negatív...