Egészséges táplálkozás, fenntarthatóság. Olyan hívószavak, melyeket ma nagyon sokszor hallunk, talán gyakran használunk is. Hogyan lehet ezeket tartalommal megtölteni, és meg is valósítani a...
Mészáros Fanni
Mibe csomagoljunk, hogy kisebb legyen a környezeti lábnyomunk?
Az Európai Unióban évente száznyolcvan kilogramm csomagolási hulladékot termelünk fejenként. Vagyis naponta fél kilót. A jelenleg egyeztetés alatt álló és várhatóan 2024 elején megjelenő...
Jean Orsolya
Mit fogunk enni 20 év múlva? – A rovarevéstől a laborban előállított húsig
Vajon húsz év múlva lesznek olyan élelmiszerek, amelyek ipari mennyiségben előállíthatók anélkül, hogy a gyártásukkal tönkretennénk a bolygót? Alternatívák már most is vannak, de...
Jean Orsolya
Hét tipp, amivel csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat
Sokan gondolják, hogy az olyan nagy károsanyag-kibocsátók mellett, mint Kína, India vagy az Amerikai Egyesült Államok, egy magánember tevékenysége – akár pozitív, akár negatív...