Minél hosszabb ideje keresünk párt, annál nehezebb lehet a váltás, az egyedüllét feladása, hiszen ahogy telik az idő, úgy „rendezkedünk be“ az önálló, saját...
Szám Kati
Nincs egy göncöm se?
Gábos Katalin
„Ha valamit észreveszek, azzal egy beteg sorsát befolyásolom” – beszélgetés Jani Nóra patológussal
Ismerik Jani Nórát? Nem? Higgyék el, valamennyire ismerik, ha még emlékeznek első napjaikra az első munkahelyükön, a szorongásra, hogy jól oldottak-e meg egy feladatot...
Három gyors tavaszi recept: medvehagyma esszencia, almaméz és szörp házilag
Medvehagyma esszencia, hársfavirág szörp és almaméz készítése házilag.
Gyombolai Zsolt
Hogyan keressünk és találjunk párt? – A pszichológus tanácsai
Korábban felkért vagy kéretlen kerítőnők intézték, ma közvetítő irodák és internetes honlapok sokasága kínálja szolgáltatásként a társkeresésben való segítséget. Sokak számára ez valódi segítség...
Szőnyi Lídia
Hogyan előzzük meg a kiégést?
Mindannyiunk életében vannak időszakok, amikor kirobbanó formában érezzük magunkat, telve energiával, és úgy gondoljuk, hogy képesek lennénk kifordítani sarkaiból a világot. Olykor azonban előfordul...
Skíta Erika
Akkor milyen is legyen a kommunikáció?
Dr. Rácz Anikó
Ez nem árthat? – Röntgenvizsgálat gyerekeknél
A radiológia a képalkotás tudománya, a röntgen, az ultrahang, a CT (computer tomográf), az MR (mágneses rezonanciavizsgálat) és jó pár egészen modern és különös...
Szőnyi Lídia
Dühös vagy? Így vezesd le a feszültséget!
„Felment bennem a pumpa”, „felforrt az agyvizem”, „ledobta az agyam az ékszíjat”, „torkig vagyok” – számtalan ilyen és ehhez hasonló érzékletes kifejezésünk van arra...
Gyombolai Zsolt
Nehézségek a párkapcsolatban – mit kell megoldani és mit nem?
Amikor párkapcsolatban élő ismerőseinktől azt halljuk, hogy náluk nincsenek problémák, érdemes gyanakodni, találkoznak-e egyáltalán a felek. A nehézségek normális és szükséges velejárói egy párkapcsolatnak...
Póta Réka
A meddőségről másképpen
Orvosi értelemben, ha egy pár egy éven át aktívan próbálkozik eredmény nélkül, már meddőségről beszélhetünk. A nemzetközi statisztikák szerint egy egészséges párnak átlagosan öt...
Horváth-Szinnyai Borbála
A diszlexia tünetei és megelőzése
Napjainkban egyre több részképesség zavarral rendelkező gyermeket szűrnek ki szakemberek már óvodáskorban. Tényleg ennyire sok a probléma? Ha igen, miből adódhat, és hogyan előzhetjük...
Krúdy Tamás
Placebo a léleknek
Hogy mit gondolunk magunkról, az alapvetően meghatározza a teljesítményünket, a társas kapcsolatainkat, de még az egészségünket is. Minden ember tele van az élete során...
Szabó Emese
SOS, tele vagyok!
Kinek jobban, kinek kevésbé, de a karácsonyi lakomák valamennyiünk gyomrát megviselik. Az ilyenkor jelentkező problémákat apró trükkökkel könnyen enyhíthetjük, persze a legjobb az lenne...
Martos Tamás
A legősibb stresszoldó módszer
Van egy jól bevált, ősi módja annak, hogyan oldhatjuk a magunk és a mások stresszét, hogyan szabadítsuk fel a boldogsághormonokat (másokban, magunkban): ki kell...
Vécsey Szám Kata
Húsvéti sütemények a kalácson túl: a sonkás kuglóf lehet az új kedvenc
Gondolta volna, hogy a kuglóf 2000 éves múltra tekint vissza? A római forma alig változott, hiszen az oldalán lévő barázdák és a középen elhelyezkedő...
Kovács Nóra
Akarsz róla beszélni?
Akarok-e? Kinek? Neked, kedves barátom, aki hozzám hasonló cipőben jársz? A szomszédomnak, akit csak futólag ismerek? A kollégámnak, akinek az igazmondásában sem vagyok biztos...
Szabó Emese
Fogyás – de nem mindenáron! - Az egészséges diéta szabályai
A tavasz kezdetén sokan elhatározzuk, hogy lefogyunk, szeretnénk megszabadulni a súlyfölöslegtől, mire beköszönt a nyár. Számos tuti fogyasztó tippel bombáznak a különböző termékek gyártói...
Szabó Emese
Mennyire parázol? - „A barátnőm erről lexikont tudna írni”
Mi jut eszünkbe a hipochondriáról? Mennyire vagyunk rá hajlamosak? Kiss Ádámot kérdeztük.
Vécsey Szám Kata
A svájci kisegér, avagy a nyerskoszt diadala
Egy svájci orvos, több mint száz éve az elsők között ismerte fel, hogy táplálékunk túlzott finomítása, a túlzott mértékű húsfogyasztás, és a mindent „túlfőzés”...
Vécsey Szám Kata
Adalékanyagmentes: az eredeti müzli receptje
Az első müzli apró gyümölcsdarabkákból, gabonaőrleményből, joghurtból és magokból kevert pép volt. Svájcban az 1940–50-es években lett ismert a müzli, és már nem hiányozhatott...
Ezért fontos a mozgás inzulinrezisztencia esetén
Boross Nóra
Nem csak nyersen finom a retek és a snidling! – Három tavaszi recept
A tavasz első hónapja még fagyos lehet, de ilyenkor már nagyon várjuk a tavaszt. Ki gondolná, hogy ilyenkor is üvegbe lehet zárni az ízeket...
Zalka Katalin
Pesto minden mennyiségben: hét mártás és szósz recept, amit el kell készítenünk tavasszal
A világ egy nagy falu – és ez az étkezési divatban is tetten érhető. Népszerűek lettek a szószok, mártások, öntetek, és megtanultuk ragozni a...