Önsanyargatás és testimádat: az aszkézis és a hedonizmus szélsősége
Az emberiség ősi, hitében, kultúrájában és napi életében is jelenlévő tapasztalat, hogy a harmónia természetes feltétele test és lélek egyensúlyának megőrzése. A görög bölcsek...
Boross Nóra
Saját vegeta
Németh Zsófia
Ikrek, emlékekbe zárva
Saskia Sarginson Ikrek című regénye különleges utazásra invitál bennünket, olvasókat. Miközben Suffolk vadregényes tájain bolyongunk, az idő, mint csalafinta játékmester az emberi szív és...
Száraz Borbála
Csokis-málnás macaron
Póta Réka
Leckék kezdő feleségeknek: Kezdődhet a felújítás!
A házasság intézményének feltétlen rajongójaként is el kell ismernem, az ember lánya sok mindennel szembesül, amikor férjhez megy. Jegyes oktatás ide, szülői minta oda...
Hajnal Anett
Végre itt a nyaralás!
Egész éven vágyakozva várjuk, spórolunk miatta, tervezgetjük, számoljuk a hátralévő heteket-napokat, amelyek elválasztanak tőle, utánaolvasunk, morfondírozunk, döntünk. Szállást foglalunk, beszerezzük a kellékeket, becsomagolunk, és...
Boross Nóra
Befőzés természetesen
Szám Kati
Kukoricamorzsolás helyett – Interjú Jakupcsek Gabriellával
Ha valaki egy nagy nézettségű napi talkshow és egy heti vetélkedő műsorvezetője, igencsak pörgős ritmusban éli az életét, pláne, ha otthon egy hatéves kislány...
Bogos Zsuzsanna
A konyha hősei: ezt főzték régen a háziasszonyok
Az egészséges táplálkozás megkerülhetetlen témává vált. Így aztán, ha akarjuk, ha nem, naponta olvashatunk valamilyen szuperételről, ami olyan tökéletes, hogy tulajdonképpen minden betegséget megelőz...
Boross Nóra
Alapanyagért az erdőbe?
Póta Réka
Alvászavarok vagy nyugodt pihenés?
Élénk természetemnek köszönhetően nem mindig ismerem fel, mikor van itt az ideje egy kis pihenésnek, és előfordul, hogy akár egy kisgyerek, túlpörgetem magam.
Szabó Emese
Nagylány, nagyfiú
Bagdy Emőkét kérdeztük gyerekei első férfias és nőies viselkedéséről.
Gyombolai-Kocsis Fruzsina
„Már megint lemondod? Elegem van ebből!”
Céges vacsora, közös program és az azzal járó konfliktusok két párterapeuta szemével.
Póta Réka
Mit tegyünk, ha férjünk hirtelen érdeklődést mutat az extrém sportok iránt?
Két lábbal a földön álló, mindig tárgyilagos és szélsőségeket kerülő mérnököm napok óta denevér ruhában, sziklákról leugráló, levegőben röpdöső adrenalinvadászokat néz az interneten. Aztán...
Boross Nóra
Indulhat a befőzés: rebarbaraszörp, eper- és cseresznyebefőtt, tárkonyos gyöngyhagyma
Eltesszük télire a nyarat, üvegbe zárjuk a napfényt, átmentjük a tél selymes ízeit a nyárba…akárhogyan fogalmazunk, a befőzés örömet okoz, magabiztosabbá, tudatosabbá tesz. A...
Szépségtippek és tévedések
Martos Tamás
A legősibb stresszoldó módszer
Van egy jól bevált, ősi módja annak, hogyan oldhatjuk a magunk és a mások stresszét, hogyan szabadítsuk fel a boldogsághormonokat (másokban, magunkban): ki kell...
Vécsey Szám Kata
Húsvéti sütemények a kalácson túl: a sonkás kuglóf lehet az új kedvenc
Gondolta volna, hogy a kuglóf 2000 éves múltra tekint vissza? A római forma alig változott, hiszen az oldalán lévő barázdák és a középen elhelyezkedő...
Kovács Nóra
Akarsz róla beszélni?
Akarok-e? Kinek? Neked, kedves barátom, aki hozzám hasonló cipőben jársz? A szomszédomnak, akit csak futólag ismerek? A kollégámnak, akinek az igazmondásában sem vagyok biztos...
Szabó Emese
Fogyás – de nem mindenáron! - Az egészséges diéta szabályai
A tavasz kezdetén sokan elhatározzuk, hogy lefogyunk, szeretnénk megszabadulni a súlyfölöslegtől, mire beköszönt a nyár. Számos tuti fogyasztó tippel bombáznak a különböző termékek gyártói...
Szabó Emese
Mennyire parázol? - „A barátnőm erről lexikont tudna írni”
Mi jut eszünkbe a hipochondriáról? Mennyire vagyunk rá hajlamosak? Kiss Ádámot kérdeztük.
Vécsey Szám Kata
A svájci kisegér, avagy a nyerskoszt diadala
Egy svájci orvos, több mint száz éve az elsők között ismerte fel, hogy táplálékunk túlzott finomítása, a túlzott mértékű húsfogyasztás, és a mindent „túlfőzés”...
Vécsey Szám Kata
Adalékanyagmentes: az eredeti müzli receptje
Az első müzli apró gyümölcsdarabkákból, gabonaőrleményből, joghurtból és magokból kevert pép volt. Svájcban az 1940–50-es években lett ismert a müzli, és már nem hiányozhatott...