A népmesékben nemcsak a földi, de a transzcendens világ is megjelenik
„Az a mesehős tudja megtalálni a harmóniát, aki a földi és a transzcendens világban is otthonosan mozog” – mondta Végh-Fodor Mónika meseterapeuta. A „Mesetréning”...
Kölnei Lívia
Nyírő, Herczeg, a Nyugat és Esterházy megférnek egy polcon – Beszélgetés Prőhle Gergellyel
„A hitbéli és a kulturális identitásbeli megerősödést nem szabad elhanyagolni, mert ezek nélkül hiába építünk kerítést” – mondja Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum...
Marton Árpád
Sasvári Sándor: „Hazajöttem Jean Valjeannak”
Sasvári Sándor három évtizede „Szupersztár”. Miközben Jézus Krisztus jelmeze után sorra öltötte magára a musicalirodalom legnagyobb főszerepeit, megmaradt szeretetre méltó, egyenes gerincű embernek. Született...
Magyarországon még mindig túlnyomó többségben vannak azok, akik szeretnének szoptatni, tehát az ehhez szükséges akarat megvan, de a nem megfelelő információ és támogatás hiánya...
Szám Kati
Itt az ideje az elkülönítésnek!
Vécsey Szám Kata
Adalékanyagmentes: az eredeti müzli receptje
Az első müzli apró gyümölcsdarabkákból, gabonaőrleményből, joghurtból és magokból kevert pép volt. Svájcban az 1940–50-es években lett ismert a müzli, és már nem hiányozhatott...
Szám Kati
Három gyerek nem akadály
Amikor ifjú házasokként egy ismerős családnál vendégeskedtünk, arra lettünk figyelmesek, hogy a szomszéd szobában játszó hároméves kisfiú úgy káromkodik, mint egy kocsis. Az is...
Boross Nóra
Nem csak nyersen finom a retek és a snidling! – Három tavaszi recept
A tavasz első hónapja még fagyos lehet, de ilyenkor már nagyon várjuk a tavaszt. Ki gondolná, hogy ilyenkor is üvegbe lehet zárni az ízeket...
Martos Tamás
Családom, családod, családunk?
Krúdy Tamás
Liam Neeson: „Nagyon utálnám, ha ma kellene fiatalnak lennem”
„A színészi játékomat mint imádságot másokért ajánlom fel. Valakiért, aki közel áll hozzám, esetleg együtt dolgozom vele, vagy valakiért, aki meghalt. Amikor a színpadra...
Zalka Katalin
Pesto minden mennyiségben: hét mártás és szósz recept, amit el kell készítenünk tavasszal
A világ egy nagy falu – és ez az étkezési divatban is tetten érhető. Népszerűek lettek a szószok, mártások, öntetek, és megtanultuk ragozni a...