Dr. Nagy Károly esetében a kenyérsütés már több, mint hobbi. Majdnem tíz évvel ezelőtt orvosi diplomája mellé egy új szakmát tanult ki: pék lett...
Éljen a vadkovász! – Tanácsok Dobos Gábortól, a Zalaco szakértőjétől, akinek több mint 30 éve szenvedélye a kenyérsütés
Mint minden nagyszerű dolog, az otthoni kenyérsütés főszereplője, a vadkovász is törődést igényel. Ilyenkor amatőr mikrobiologusként arra törekszünk, hogy természetes erjesztéssel létrehozott vadkovászunkat életben...
Szabó Emese
Tényleg megéri kenyeret sütni?
A tavaly tavaszi-nyári időszakban rengetegen kezdtek otthon kenyeret sütni, ez a szokás pedig attól függetlenül megmaradt, hogy pékárut bármikor vehetünk. Azt gondolnánk, a kovásszal...
Páczai Tamás
Sorba kell állni a kenyérért – A Pékműhely megálmodójánál jártunk
„A járvány alatt nagyon sokan elkezdtek kenyeret készíteni otthon, és rájöttek, mennyi munka van benne, milyen sok órát kell vele dolgozni” – mondja Vajda...
Varga Zita Hella
Kenyér- és kiflireceptek elfoglalt anyukáknak
Sosem hittem, hogy megint két-három naponta kenyeret, friss pékárut fogok sütögetni esténként. Nyolc évvel ezelőtt, amikor kiderültek a kislányom ételérzékenységei, a kezdetek kezdetén nagyon...
Szikora Réka
„A kenyér olyan, mint a gyerek” – Beszélgetés Vajda József pékkel
„A kenyér olyan, mint a gyerek: mindennap más és más. Egy gyermeket sem nevelni, hanem szeretni kell, ugyanígy van a kenyérrel is: az időnk...
Szent István napi kenyérverseny: a Kurdi Family Pék Kft. kenyere győzött
A Magyar Pékszövetség idén már hetedszer rendezte meg Szent István napi kenyérversenyét. A győztes terméknek minden évben szigorú kritériumoknak kell megfelelnie. Ilyen elvárás többek...