20. Szárított zöldségkeverék
Már csak pár nap van karácsonyig, de szeretnénk valami igazán házias, saját készítésű ajándékkal kedveskedni? Ilyenkor a legjobb megoldás az otthon ízét adni!
Régi szakácskönyveink szűkszavúbban szólnak az aszalványokról, hiszen ezeket a legegyszerűbb készíteni: vékonyra vágjuk a zöldséget, majd hőnek kitéve fokozatosan elvonjuk belőle a vizet. Az 1930-as évek háztartási lapja, a Nagyasszony a gombát, a répát, petrezselyemgyökeret, zellert ajánlja elkészíteni ezzel a módszerrel. Ha van rá egy-két napunk, sütőt se kell használni: elég szétteríteni egy tálcán a zöldségeket és radiátor közelébe tenni. Ha megsózzuk, szintén vizet vonunk el a zöldségből, így hamarabb elkészül.
Mai ötlet: keverhetünk hozzá zöldfűszert is, én lestyánt használtam. Szeretem rusztikusra hagyni a zöldséget, ám vághatjuk apróbbra, esetleg le is darálhatjuk az egészet, így szinte teljesen eltűnik majd az ételben. Levest, rizst, főzeléket ízesíthetünk vele.
Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!
Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!
Támogatom a kepmas.hu-t>>