Önsanyargatás és testimádat: az aszkézis és a hedonizmus szélsősége
Az emberiség ősi, hitében, kultúrájában és napi életében is jelenlévő tapasztalat, hogy a harmónia természetes feltétele test és lélek egyensúlyának megőrzése. A görög bölcsek...
Mirtse Áron
Macskaösvények
Aki sokféle állattal osztja meg az otthonát, arra általában furcsán néz a külvilág. Vannak, akik bolondnak tartják, mások titokban irigylik. Egy azonban bizonyos: a...
Boross Nóra
Saját vegeta
Bognár Mária
Hűsítő kalandok
Száraz Borbála
Csokis-málnás macaron
Boross Nóra
Befőzés természetesen
Kovács Csaba
Balkezes előítéleteink
A balkezeseket évszázadokig megbélyegezték, csodabogaraknak, sőt fogyatékosnak tartották. A balkezesség sokáig elutasított, félreértett dolog volt, ma már tudjuk, hogy a bal kéz használata nem...
Bogos Zsuzsanna
A konyha hősei: ezt főzték régen a háziasszonyok
Az egészséges táplálkozás megkerülhetetlen témává vált. Így aztán, ha akarjuk, ha nem, naponta olvashatunk valamilyen szuperételről, ami olyan tökéletes, hogy tulajdonképpen minden betegséget megelőz...
Boross Nóra
Alapanyagért az erdőbe?
Bedi Kata
Hogyan lehet „normális” gyerekeket nevelni? – Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató
Hogyan lehet egészséges személyiséggé válni, „normális” gyerekeket nevelni, megőrizni a kíváncsiságunkat, motiváltságunkat, sikeresen megoldani a konfliktusokat és a feladatokat úgy, hogy közben toleránsak és...
Bedi Kata
Ti amo Sicilia
Boross Nóra
Indulhat a befőzés: rebarbaraszörp, eper- és cseresznyebefőtt, tárkonyos gyöngyhagyma
Eltesszük télire a nyarat, üvegbe zárjuk a napfényt, átmentjük a tél selymes ízeit a nyárba…akárhogyan fogalmazunk, a befőzés örömet okoz, magabiztosabbá, tudatosabbá tesz. A...