Gyümölcslé percek alatt – Receptek gyümölcscentrifuga használatával

A gyümölcscentrifugás receptek a lehető legegyszerűbbek, nem kell hozzájuk más, mint megmosni, ha szükséges, fölaprítani, vagy megpucolni a hozzávalókat – az alma és körte ráadásul mehet a gépbe héjastól és magházastul, a nagyobb készülékbe akár egészben is.

gyümölcslé receptek
Kép forrása: Freepik

Zelleres répalé almával

Hozzávalók:

2–3 zellerszár
3 közepes sárgarépa megpucolva
3 közepes alma

Tipp: Zellerből első alkalommal célszerű kevesebbet adagolni a mixhez, majd ha ízlik, mehet a lébe akár 3 szálnál is több.

Gyömbéres répalé almával

Hozzávalók:

3 közepes alma
3 közepes sárgarépa megpucolva
1 centi gyömbérgumó meghámozva

Tipp: Itt is célszerű először kevesebb gyömbérrel kipróbálni a receptet, és ha ízlik, mehet bele több is – az adagolással viszont vigyázni kell, mert a gyömbér csípős íze minden mást el tud nyomni.

Gyömbéres szőlőlé

Hozzávalók:

1/2 kiló szőlő
1 centi gyömbérgumó meghámozva

Tipp: A léhez fehér és vörös szőlő egyaránt felhasználható, a lényeg, hogy minél lédúsabb legyen – minél édesebb a szőlő, annál több gyömbér társítható hozzá. Érdemes alacsony fokozaton centrifugálni.

Epres gyümölcsmix

Hozzávalók:

20–30 szem eper
1 narancs megpucolva, a fehér részeitől is megtisztítva
2 közepes alma
1 közepes, lédús körte

Tipp: Célszerű először az epret leturmixolni lassabb fokozaton, majd a többi hozzávalót gyorsabb fokozaton.

Kép
eperturmix
Kép forrása: Freepik

Céklás almalé gyömbérrel

Hozzávalók:

1 nagyobb cékla megpucolva
2 közepes alma
1 centi gyömbérgumó meghámozva

Tipp: Első próbálkozásra itt is érdemes csínján bánni a gyömbérrel.

Ananászlé almával és gyömbérrel

Hozzávalók:

1 ananász meghámozva
3 közepes alma
1 centi gyömbérgumó meghámozva

Tipp: Mivel az ananászt viszonylag pazarolva centrifugálják a gépek, érdemes ezzel kezdeni a préselést, majd a kiköpött rostot félretenni – süteményekbe, vagy natúr joghurtba keverve kiválóan fölhasználható a pép.

Barackos dinnyelé almával és naranccsal

Hozzávalók:

4 sárgabarack kimagozva
1/4 kiló dinnye
1 közepes alma
1 közepes narancs

Tipp: A sárgabarackot érdemes alaposan átnézi, mert a megbarnult, plöttyedt részek az egész ital ízét elronthatják. Az első két összetevőt érdemes alacsony fokozaton centrizni.

Ribizlilé almával

Hozzávalók:

2 bögrényi ribizli
3 közepes alma

Tipp: A ribizlit szárastól is be lehet dobni a gyümölcscentrifugába, a recepthez pedig kiolvasztott, szárral együtt fagyasztott gyümölcs is használható – ez a ribizli legkevésbé munkaigényes felhasználási módja.

Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!

A Képmás magyar magazin és vállalkozás, nincs mögötte nagy, külföldi médiabirodalom. Csupa családos, értékes és jó ember, akiknek nem csak munkahelye, szívügye is a Képmás. Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!

Támogatom a kepmas.hu-t>>

Ez is érdekelheti