Gyümölcslé percek alatt – Receptek gyümölcscentrifuga használatával
A gyümölcscentrifugás receptek a lehető legegyszerűbbek, nem kell hozzájuk más, mint megmosni, ha szükséges, fölaprítani, vagy megpucolni a hozzávalókat – az alma és körte ráadásul mehet a gépbe héjastól és magházastul, a nagyobb készülékbe akár egészben is.
Zelleres répalé almával
Hozzávalók:
2–3 zellerszár
3 közepes sárgarépa megpucolva
3 közepes alma
Tipp: Zellerből első alkalommal célszerű kevesebbet adagolni a mixhez, majd ha ízlik, mehet a lébe akár 3 szálnál is több.
Gyömbéres répalé almával
Hozzávalók:
3 közepes alma
3 közepes sárgarépa megpucolva
1 centi gyömbérgumó meghámozva
Tipp: Itt is célszerű először kevesebb gyömbérrel kipróbálni a receptet, és ha ízlik, mehet bele több is – az adagolással viszont vigyázni kell, mert a gyömbér csípős íze minden mást el tud nyomni.
Gyömbéres szőlőlé
Hozzávalók:
1/2 kiló szőlő
1 centi gyömbérgumó meghámozva
Tipp: A léhez fehér és vörös szőlő egyaránt felhasználható, a lényeg, hogy minél lédúsabb legyen – minél édesebb a szőlő, annál több gyömbér társítható hozzá. Érdemes alacsony fokozaton centrifugálni.
Epres gyümölcsmix
Hozzávalók:
20–30 szem eper
1 narancs megpucolva, a fehér részeitől is megtisztítva
2 közepes alma
1 közepes, lédús körte
Tipp: Célszerű először az epret leturmixolni lassabb fokozaton, majd a többi hozzávalót gyorsabb fokozaton.
Céklás almalé gyömbérrel
Hozzávalók:
1 nagyobb cékla megpucolva
2 közepes alma
1 centi gyömbérgumó meghámozva
Tipp: Első próbálkozásra itt is érdemes csínján bánni a gyömbérrel.
Ananászlé almával és gyömbérrel
Hozzávalók:
1 ananász meghámozva
3 közepes alma
1 centi gyömbérgumó meghámozva
Tipp: Mivel az ananászt viszonylag pazarolva centrifugálják a gépek, érdemes ezzel kezdeni a préselést, majd a kiköpött rostot félretenni – süteményekbe, vagy natúr joghurtba keverve kiválóan fölhasználható a pép.
Barackos dinnyelé almával és naranccsal
Hozzávalók:
4 sárgabarack kimagozva
1/4 kiló dinnye
1 közepes alma
1 közepes narancs
Tipp: A sárgabarackot érdemes alaposan átnézi, mert a megbarnult, plöttyedt részek az egész ital ízét elronthatják. Az első két összetevőt érdemes alacsony fokozaton centrizni.
Ribizlilé almával
Hozzávalók:
2 bögrényi ribizli
3 közepes alma
Tipp: A ribizlit szárastól is be lehet dobni a gyümölcscentrifugába, a recepthez pedig kiolvasztott, szárral együtt fagyasztott gyümölcs is használható – ez a ribizli legkevésbé munkaigényes felhasználási módja.
Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!
A Képmás magyar magazin és vállalkozás, nincs mögötte nagy, külföldi médiabirodalom. Csupa családos, értékes és jó ember, akiknek nem csak munkahelye, szívügye is a Képmás. Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!
Támogatom a kepmas.hu-t>>