Egy kis friss dió, mézzel

Mézes dióval a hideg is viselhetőbb
Mézes dióval a hideg is viselhetőbb
Mézes dióval a hideg is viselhetőbb

Kép: Profimedia - Red dot

Lassan beköszönt a hideg idő, nem árt felkészülnünk a fogadására! Nagykabát, méz, sapka, hagymalekvár, zárt cipő, dió, gyömbér, meleg pokróc…

Mazsolás hagymalekvár

Igazi kulináris különlegességnek számít a hagymalekvár. Egy zöldség, mely az édes gyümölcsök ruháját húzza magára. És illik rá.

Hozzávalók: 1 kg vöröshagyma, 2 ek. mazsola, fél liter 100%-os narancslé, 12 dkg nádcukor, 4-5 ág kakukkfű, néhány szem koriandermag, csipet só

Elkészítés: A hagymát tisztítás után vágjuk nagyon apró kockákra, majd a mazsolával és a narancslével tegyük fel főni! Forraljuk fel, majd alacsonyabb lángon 1 órán át pároljuk! Adjuk hozzá a cukrot, a sót és a fűszereket, és főzzük további 15 percen át! Forrón töltsük üvegekbe, dunsztoljuk. Akár fél évig is eláll!

Friss dióbél mézkabátban

Most a dió kapott magára meleg, mézes takarót…

Hozzávalók: 1kg friss dió, hígabb állagú méz

Elkészítés: A friss diót dobjuk pár percre forró vízbe, hogy könnyen le tudjuk húzni a héját! Majd a meztelen szemeket tegyük üvegekbe, locsoljuk meg mézzel (teljesen lepje el), és csavarjuk rájuk a kupakot! Állítsuk őket egy vízzel teli fazékba, a víz forrásától számítva 10 percen át hagyjuk őket a gőzben! Igazi csemege az egész családnak!

Gyömbéres fűszersó

A fűszersók receptje igazán egyszerű: szerezz be jó minőségű tengeri sót, és ízesítsd kedved szerint! Én a gyömbéres változatot készítettem.

Hozzávalók: 10 dkg tengeri só, egy közepes darabka friss gyömbér

Elkészítés: Hámozás után reszeljük le a gyömbért, és a sóval alaposan morzsoljuk össze, majd egy sütőpapírral bélelt tálcán hagyjuk száradni! Másnap szedjük üvegekbe! Ajánlom szárnyas húsok fűszerezéséhez, illetve halak ízesítésére!

Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!

A Képmás magyar magazin és vállalkozás, nincs mögötte nagy, külföldi médiabirodalom. Csupa családos, értékes és jó ember, akiknek nem csak munkahelye, szívügye is a Képmás. Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!

Támogatom a kepmas.hu-t>>

Ez is érdekelheti