Hazafelé az élelmiszerboltból újra csak bosszankodom az árak miatt. Nem vettem luxustermékeket, mégis kétszer annyit fizettem, mint amennyire eredetileg számítottam. Tíz darab tojást 700...
Ayhan Gökhan
„A mentális állapotunk attól is függ, mit eszünk” – Interjú Vida Kata gasztrobloggerrel
A nagysikerű Babramegy című blog szerzője, Vida Kata pszichológus és blogger a növényalapú táplálkozás elkötelezett híve. Az étkezés mentális egészségünkre gyakorolt hatásáról, a főzés...
Szabó Emese
Nem mindegy, mit mivel és mikor eszünk
Az egészséges étrend vegyes és változatos, egy-egy alapanyag fogyasztását nem szabad divatdiéták miatt túlzásba vinni. Sőt, az is előfordulhat, hogy egészséges alapanyagok akadályozzák egymás...
Dr. Szász Adrián
Erkölcsi kötelességünk húst enni, vagy pont száműzni kellene az étrendünkből? – A nagy vegán–húsevő vita
„Enni vagy nem enni?” – mármint húst. A vegánok és a húsevők egy-egy képviselőjét asztalhoz ültetve szervezett vitaestet a Klímapolitikai Intézet és a Reaktor...
Pataki Sára
Fagyi, lángos, sült kolbász – Hogyan étkezzünk és hogyan ne a nyáron?
Valószínűleg inkább fogyunk, mint hízunk a nyári hónapokban, de így sem mindegy, mit eszünk-iszunk a szabadságok alkalmával. Vége az iskolának, ezzel vége a menzás...
Légrádi Júlia
Álcázott evészavar: orthorexia, avagy kényszeres figyelés az egészséges étkezésre
Korunkban az egyik leggyakoribb beszédtéma az egészséges életmód, hiszen a legtöbben szeretnénk fitten, életerősen, hosszan élni, és bizony vannak, akik ezért mindent, sőt kórosan...
Szabó Emese
Kenyérbőség – mi alapján válasszunk?
Miért fontos a gabona a kiegyensúlyozott étrendben? Milyen gabonából készüljön a pékáru? Mi a teendő gluténmentes diéta esetén? Mi derül ki a kenyerek címkéjéből...
Petz Anna
Ne együnk kettő helyett! – 7 tény a várandósság alatti étkezésről
„Edd azt, ami csak jólesik! A baba kívánja.” – Szerencsére az ehhez hasonló, jószándék által vezérelt mondatok egyre inkább kezdenek kiveszni a köztudatból, ha...
Bogos Zsuzsanna
Télen is tele tál: hogyan csinálták ezt régen?
Január borzongató hidegét déli gyümölcsök, a tavasz illúzióját keltő és nyáridéző paradicsomok próbálják feledtetni. Az áruházakban még kecsegtető alapanyagok azonban a konyhaasztalra érve általában...
Petz Anna
Hogyan neveljünk ínyencet? – 8 tipp a sikeres hozzátápláláshoz
„Én utálom a cukkinit, vajon ő szeretni fogja?” „Megint alig evett valamit, biztos nem ízlik neki, amit főztem.” „Csak a babakekszet fogadja el. Nem...
Jean Orsolya
Amit már a nagyszüleink is tudtak: a tej az egészség forrása
„Idd meg a tejet, attól nősz nagyra!” – mondta mindig a nagymamám. Már kisgyermekként megtanultam, hogy a tej egészséges, rendszeres fogyasztása pedig azért nagyon...
Bodonovich Ágnes
Itt az idő változtatni, és nem reménytelen!
Oly sokan tervezik, hogy egyszer életmódot váltanak: odafigyelnek magukra, egészségesen étkeznek, rengeteget sportolnak. A legtöbben el is kezdik, majd pár nap, pár hét után...
Varga Zita Hella
Becsengettek: reggeli, tízórai és uzsonna a suliban
Az iskolába járás jellemzője a mindennapi reggeli rohanás: a szülők örülnek, ha a megfelelő időben és felszereléssel érkeznek meg a csemetével az iskola kapuja...
Majoross Nóra
Otthoni muníció: mit egyen otthon az iskolás?
Itt az új tanév, új feladatokkal. Szülőként szeretnénk mindent megtenni azért, hogy csemetéink testi és szellemi fejlődését támogassuk, és ebben a megfelelő táplálkozás fontos...
Sinkovics Szilvia
Túlsúlyos kicsik – Így védd ki a reklámok hatását!
Minden negyedik gyerek elhízott Magyarországon – derül ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) és a Magyar Diáksport Szövetség adataiból. A helyzet súlyos...