Középkorú lettél? Itt az ideje változtatni! Német, finn, kanadai és brazil kutatók új vizsgálatai szerint 50 éves kor felett sem késő javítani az egészségi...
A kék zónákat ismertető sorozatunk záró részében egy konkrét amerikai példát és egy hazai kezdeményezést mutatunk be, amelyek megvilágítják, hogy hogyan válhat egy település...
A nagysikerű Babramegy című blog szerzője, Vida Kata pszichológus és blogger a növényalapú táplálkozás elkötelezett híve. Az étkezés mentális egészségünkre gyakorolt hatásáról, a főzés...
Változtatni nehéz, de hosszú távon megéri. Legyen az a sport beiktatása vagy az étkezés variálása, mindenképp áldozatokkal jár. A társadalmi elvárások egyszerre üzenik, hogy...
Nem vitamin, nem ásványi anyag, mégis nagyon értékes – mi az? Az élelmi rost, amiről keveset tudunk, pedig egészségünk megőrzéséhez elengedhetetlen, hogy kellő mennyiségben...
Korábban a zsírokat tartották üldözendőnek, az utóbbi időben viszont egyre inkább a szénhidrátok váltak főellenséggé. Utóbbiakat számos önjelölt táplálkozási szakértő az elhízás legfőbb okozójának...
A tavasz kezdetén sokan elhatározzuk, hogy lefogyunk, szeretnénk megszabadulni a súlyfölöslegtől, mire beköszönt a nyár. Számos tuti fogyasztó tippel bombáznak a különböző termékek gyártói...
Egy svájci orvos, több mint száz éve az elsők között ismerte fel, hogy táplálékunk túlzott finomítása, a túlzott mértékű húsfogyasztás, és a mindent „túlfőzés”...