Balatoni ételérzés 2024 – A Magyar Konyha magazin Balatoni Gasztrokalauza ismét megjelent

A Magyar Konyha magazin Balatoni Gasztrokalauza 2024-ben 12. alkalommal foglalja össze, hogy hol és mit érdemes enni a Balatonnál. A 300 ínyenctipp között 50 új hely kéri az olvasók figyelmét. A strandtáska-kompatibilis kiadvány a június-júliusi Magyar Konyhához csomagolva már kapható az újságárusoknál.

Balatoni Gasztrokalauz éttermek
Kép: pixabay.com

Tizenkettedjére kapja meg ingyenes balatoni gasztroiránytűjét az olvasó az idén 48 éves Magyar Konyha magazintól. A szerkesztőség idén is „körbe ette” a tavat, aminek eredménye 300 tipp és 50 vadonatúj hely. A kiadvány továbbra sem étteremkalauz, sokkal inkább kulináris útikönyv, amely az éttermi kategóriák mindegyikéből fogalmaz meg ajánlásokat. Mutat kultúrbisztrót, halsütödét, retro-ikonokat, fűszerkerteket, sajtkészítő műhelyeket, kockás abroszos kisvendéglőket, fine dining éttermeket, borászatokat, hogy ki-ki megtalálja a kedvére valót.

„A jó iránytű fontos, mert, ha rosszul választunk, visszasírjuk a gasztrokádárizmust, azt pedig nem szeretnénk” – fogalmazott Vinkó József, a magazin főszerkesztője. Elmondta, hogy a kínálat az elmúlt 12 évet tekintve letisztultabb lett, átütő újdonságokról, hangzatos nyitásokról azonban nem tud beszámolni, van viszont elmozdulás a fine dining irányába, amit mutat, hogy nagy nevek – például Csillag Richard vagy Mede Ádám – jelentek meg a Balaton körül séfként, illetve tanácsadó séfként.  

Jó hír, hogy vigyázó szemüket a Michelin ellenőrei is a Balatonra vetik, idén 16 helyet tartottak a Balaton mellett ajánlásra méltónak. 

Aki viszont az egyszerűbb, netán a komfortételekre szavaz, a velünk élő klasszikusokat továbbra is megtalálja a part mentén. A kínálat lángos, hekk, nápolyi pizza, francia, olasz, mediterrán, mexikói ízek, tengeri herkentyűk, BBQ, hamburger – de egy jó hagyományőrző fonyódi halászlevet, mint a petyek, továbbra sem találni. Sajnálatos tény az is, hogy a munkaerőhiány nem változott pozitív értelemben, általánosságban pedig elmondható, hogy az árak budapesti szinten mozognak. 

A Magyar Konyha július–augusztusi számát, a Balatoni Gasztrokalauzzal kiegészülve, keresse az újságárusoknál!

Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!

A Képmás magyar magazin és vállalkozás, nincs mögötte nagy, külföldi médiabirodalom. Csupa családos, értékes és jó ember, akiknek nem csak munkahelye, szívügye is a Képmás. Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!

Támogatom a kepmas.hu-t>>

Ez is érdekelheti