17. Japángolyó

2016. 12. 17.
Japángolyó
Japángolyó

Kép: Bogos Zsuzsanna

Rejtély, hogy mi ihlette azt, aki japángolyónak nevezte el a következő édességet! Mindenesetre figyelemfelkeltő nevet választott, én is ezért olvastam el a receptet. Érdemes volt, mert minden megvan benne, ami egy jó karácsonyi édességhez kell!


Az 1909-es recept szerint „tizenhat dkg őrölt mandulát, tizenhat dkg vaníliás cukrot pár csöpp citromlével kőmozsárban megtörünk. Golyókat formálunk belőle. Kevés forró vízzel vegyített baracklekvárba mártva, reszelt csokoládéba hempergetjük.”

Mai ötlet: ha nem akar összeállni a mandula, a lekvárt hozzákeverhetjük a masszához. Reszelt csokoládén kívül ízesítetlen kakaóport is használhatunk, mindkettő jól kiellensúlyozza a golyók édességét. A mandula zsírossága és a cukortartalom miatt jól eltartható, de ha hosszabb ideig eltesszük, érdemes hűvös helyen tárolni – ez lehet a kamra.

 

Kérjük, támogasd munkánkat, ha fontosnak tartod a minőségi tartalmat!

Ha te is úgy érzed, hogy a kepmas.hu cikkei, podcastjai és videói megszólítanak, kérjük, segíts, hogy ezek a tartalmak továbbra is ingyenesen elérhetőek maradjanak.

Támogatom a kepmas.hu-t>>

Legkedveltebbek