15. Ananászbefőtt

Ananászbefőtt
Ananászbefőtt

Kép: Bogos Zsuzsanna

A befőzés ideje hagyományosan a nyár, így ebből a körből többnyire kimaradnak a déligyümölcsök, pedig egy gyömbéres banánlekvárt vagy egy vaníliás ananászbefőttet érdemes feltenni a kamrapolcra. Ezek a különlegességek jól jöhetnek akkor is, ha szívesen ajándékoznánk házi készítésű ajándékot karácsonyra, viszont a befőzésnek csak most állnánk neki.


Az 1906-ban megjelent Dunántúli szakácskönyv receptje szerint „a meghéjazott nyers ananászt megmérjük, és ugyanannyi súlyú cukorból sűrű szirupot főzünk. Az ezalatt karikára szelt gyümölcsöt puhára főzzük benne, áthűlve üvegbe rakjuk, és a levét ráöntjük.” 

Mai ötlet: különlegesebbé tehetjük a befőttet, ha egy kis vaníliával ízesítjük, illetve megbolondíthatjuk egy kevés rummal.

 

Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!

A Képmás magyar magazin és vállalkozás, nincs mögötte nagy, külföldi médiabirodalom. Csupa családos, értékes és jó ember, akiknek nem csak munkahelye, szívügye is a Képmás. Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!

Támogatom a kepmas.hu-t>>

Ez is érdekelheti