húsfogyasztás

  • Kölnei Lívia
    Szarvasmarhák egy legelőn

    Ne együnk húst, ha ökotudatosan akarunk élni? – Dr. Koncz Péter ökológust kérdeztük

    Gyakran halljuk, hogy szinte egyáltalán nem lenne szabad húst fogyasztanunk, mert az állattenyésztés üvegházhatású gázkibocsátása is felelős a klímaváltozásért. Ilyen egyszerűen fekete-fehér a helyzet...
  • Háver-Varga Mariann
    Mikrobiom

    Jövőbeli betegségeinket jósolhatják meg a genomikai tesztek – sőt, a megelőzéshez is útmutatást adnak 

    Dr. Schwab Richárd belgyógyász, gasztroenterológus és munkatársai lettek a genomikai vizsgálatok klinikai bevezetésének úttörői Európában. A folyamat fontos állomása az utóbbi évtizedben a mikrobiom-vizsgálatokkal...
  • Gyergyai-Szabó Mariann

    Kevesebb húsfogyasztás = lassuló klímaváltozás?

    A klímaváltozás kapcsán egyre többet halljuk, hogy nem mindegy, mi kerül a tányérunkra. Az amazóniai erdőtüzek idején sokan a marhahúst kiáltották ki legnagyobb bűnösnek.