gyümölcs

  • Vécsey Szám Kata
    rebarbara

    Savanykás, de nagyon egészséges: finomságok rebarbarából

    Savanykás íze nagyon markáns, érdemes más gyümölccsel, például eperrel, almával vagy körtével társítani. Ízesítésére kitűnő a vanília, a gyömbér és a fahéj.
  • Vécsey Szám Kata
    málna receptek

    Boldogasszony csipkéje: mit készítsünk málnából?

    A magyar nyelv csipkézett leveleiről boldogasszony csipkéjének is nevezi, ezt a kis piros gyümölcsöt, amely magas vitamintartalma mellett főként nőgyógyászati panaszok enyhítésére hatásos.
  • Bogos Zsuzsanna
    szilva

    Gombóc, saláta, lekvár: mi minden készülhet a szilvából?

    Készítenek belőle gombócot, befőttet, savanyúságot, salátát, sőt lekvárt is, és mivel lekvárt lehet, hát pálinkát is. Régi szakácskönyveinkben most a szilvás recepteket kerestük.
  • Szám Kati
    Kép: Unsplash

    Profilkép zöldségekkel

    Van a férjemmel egy titkos, szombat reggeli programunk (na jó, nehogy megsértsem a koránkelőket, valójában délelőtti). Ilyenkor a péntek estétől megfáradt gyerekeink (na jó...
  • Lechner Judit
    Őszi gyümölcsök

    Októberi gyümölcsöstál – Egyél hazait!

    Az októberi gyümölcsök tömény édessége, sűrű zamata, a szőlő, a sokféle körte, az utolsó őszibarackok mintha a kert vigasztaló búcsúajándékai lennének a ránk következő...
  • Bogos Zsuzsanna
    Fűszeres savanyított körte

    8. Fűszeres savanyított körte

  • Szekeres Anita
    Kép: Pixabay

    Szabad-e primőröket adni a babáknak?