Hozd be otthonodba a világot! – Nagy karácsonyi könyvajánló
Itt az idő, eljöttek az utolsó napok, hogy a lehető leghasznosabb és legszebb ajándékkal lepjük meg barátainkat, rokonainkat: könyvekkel! A hihetetlen bőséget nagyon nehéz...
Méhes Julianna
A főzni tudás csak elhatározás kérdése? – avagy miért érdemes főzni...
„A főzni tudás csak elhatározás és egy jó szakácskönyv kérdése.” Az idézet szeretett húgomtól származik még ifjú feleség korából, és ez az egyik kedvenc...
Stenszky Cecília
Te miért hiszel egy sztárszakácsnak? – Só, zsír, sav és hő, avagy újfajta szakácsiskola
Az interneten fél perc alatt kikereshető receptek korában már nem lehet eladni egy szakácskönyvet egyediség nélkül. Kivétel itt persze egy felkapott név húzóereje, mert...
Szőnyi Lídia
A gyereknevelésben nincsenek mindenkinek megfelelő receptek
Anyukámtól tanultam főzni, sok fortélyt lestem el tőle, és egy tízgyermekes család legidősebb lányaként gyakran kellett kamatoztatnom ezt a tudásomat. Anyukám igazán laza nő...
Bognár Mária
Egyszerűen finom – szakácskönyv dédszüleink receptjeivel
Dédszüleink konyhaművészetéhez nyúlt vissza, és a recepteket saját ötletekkel bővítette dr. Benda Judit, aki egyszerre gyógyszerész, táplálkozástudományi szakember, egészség-tanácsadó, újságíró és négygyermekes anya.
Bogos Zsuzsanna
Mi volt a bográcsgulyás előtt?
A magyar lélek, ízlés és életkedv útvesztőiben barangolóknak Márai a „Szindbád hazamegy”-ben a régi étlapokat ajánlja segítségül. Ha belelapozunk hat évszázad magyar szakácskönyveibe, rájövünk...