Keresés
-
-
Finomságból sosem elég - Karácsonyi ajándék receptek
Három olyan finomságot ajánlunk, amelyek nemcsak az ünnepi készülődés hangulatához járulnak hozzá, hanem kiváló ajándékok is lehetnek szeretteinknek. -
Amikor az idő pénz – A „Lopott idő” című filmről pszichológusszemmel
Sokszor, amikor türelmetlenkedve sürgetjük a másikat, hogy igyekezzen elkészülni/felöltözni/befejezni/abbahagyni/továbblépni, elsütjük a már jól ismert frázist: Az idő pénz, barátom, az idő pénz. A legelső... -
Így befolyásolja életünket, ahogy az időhöz viszonyulunk – Zimbardo hat időperspektívája
A híres börtönkísérlet „atyja”, Philip Zimbardo szerint időhöz való viszonyunk nagyban meghatározza életünket. Egy újabb kísérlet keretében arra buzdít, alakítsunk ki egy új szokást... -
A konyha hősei: ezt főzték régen a háziasszonyok
Az egészséges táplálkozás megkerülhetetlen témává vált. Így aztán, ha akarjuk, ha nem, naponta olvashatunk valamilyen szuperételről, ami olyan tökéletes, hogy tulajdonképpen minden betegséget megelőz... -
Alapanyagért az erdőbe?
-
Alvászavarok vagy nyugodt pihenés?
Élénk természetemnek köszönhetően nem mindig ismerem fel, mikor van itt az ideje egy kis pihenésnek, és előfordul, hogy akár egy kisgyerek, túlpörgetem magam. -
Nagylány, nagyfiú
Bagdy Emőkét kérdeztük gyerekei első férfias és nőies viselkedéséről. -
„Már megint lemondod? Elegem van ebből!”
Céges vacsora, közös program és az azzal járó konfliktusok két párterapeuta szemével. -
Mit tegyünk, ha férjünk hirtelen érdeklődést mutat az extrém sportok iránt?
Két lábbal a földön álló, mindig tárgyilagos és szélsőségeket kerülő mérnököm napok óta denevér ruhában, sziklákról leugráló, levegőben röpdöső adrenalinvadászokat néz az interneten. Aztán... -
Indulhat a befőzés: rebarbaraszörp, eper- és cseresznyebefőtt, tárkonyos gyöngyhagyma
Eltesszük télire a nyarat, üvegbe zárjuk a napfényt, átmentjük a tél selymes ízeit a nyárba…akárhogyan fogalmazunk, a befőzés örömet okoz, magabiztosabbá, tudatosabbá tesz. A... -
Szépségtippek és tévedések