A gluténérzékenység – tünetek, kezelés, szövődmények
Mára több százezerre nőtt a gluténérzékenyek száma Magyarországon. A háttérben többnyire genetikai okok állnak. Sokáig azt hitték, hogy ez csak a gyermekeket érinti, ma...
Németh Zsófia
Szőnyi Lídia
A korai elszigeteltség hatásai – A szoba c. film pszichológusszemmel
Emma Donoghue , a történet írója, illetve Lenny Abrahamson , a film rendezője elmondásuk szerint úgy gondolnak A szobá ra, mint a szülőség történetére...
Dr. Szalbot Orsolya csecsemő- és gyermekgyógyász
Minden kullancs veszélyes?
A legtöbb embernek van némi ismerete arról, milyen veszélyeket rejthet magában egy kullancs csípése, azonban kevéssé ismertek a hatékony megelőzési módszerek, vagy a helyes...
Szám Kati
Tippek a bevásárlólistához
Bogos Zsuzsanna
Főzőiskola a múltból: a régiek mindenre tudták a választ?
Marha- vagy disznóhús kerüljön a töltelékbe? Vagy valami egészen más? Kell rántás? Kell cukor? Mit tegyünk, ha nincs elég paprikánk? A régiek mindenre tudják...
Lackfi János
Lackfi János, Szabó T. Anna: Ikertükör. A test és a kenyér
Gyombolai Zsolt
A váltás: egyedüllétből párkapcsolatba
Minél hosszabb ideje keresünk párt, annál nehezebb lehet a váltás, az egyedüllét feladása, hiszen ahogy telik az idő, úgy „rendezkedünk be“ az önálló, saját...
Szám Kati
Nincs egy göncöm se?
Gábos Katalin
„Ha valamit észreveszek, azzal egy beteg sorsát befolyásolom” – beszélgetés Jani Nóra patológussal
Ismerik Jani Nórát? Nem? Higgyék el, valamennyire ismerik, ha még emlékeznek első napjaikra az első munkahelyükön, a szorongásra, hogy jól oldottak-e meg egy feladatot...
Három gyors tavaszi recept: medvehagyma esszencia, almaméz és szörp házilag
Medvehagyma esszencia, hársfavirág szörp és almaméz készítése házilag.
Gyombolai Zsolt
Hogyan keressünk és találjunk párt? – A pszichológus tanácsai
Korábban felkért vagy kéretlen kerítőnők intézték, ma közvetítő irodák és internetes honlapok sokasága kínálja szolgáltatásként a társkeresésben való segítséget. Sokak számára ez valódi segítség...
Szőnyi Lídia
Hogyan előzzük meg a kiégést?
Mindannyiunk életében vannak időszakok, amikor kirobbanó formában érezzük magunkat, telve energiával, és úgy gondoljuk, hogy képesek lennénk kifordítani sarkaiból a világot. Olykor azonban előfordul...
Skíta Erika
Akkor milyen is legyen a kommunikáció?
Martos Tamás
A legősibb stresszoldó módszer
Van egy jól bevált, ősi módja annak, hogyan oldhatjuk a magunk és a mások stresszét, hogyan szabadítsuk fel a boldogsághormonokat (másokban, magunkban): ki kell...
Vécsey Szám Kata
Húsvéti sütemények a kalácson túl: a sonkás kuglóf lehet az új kedvenc
Gondolta volna, hogy a kuglóf 2000 éves múltra tekint vissza? A római forma alig változott, hiszen az oldalán lévő barázdák és a középen elhelyezkedő...
Kovács Nóra
Akarsz róla beszélni?
Akarok-e? Kinek? Neked, kedves barátom, aki hozzám hasonló cipőben jársz? A szomszédomnak, akit csak futólag ismerek? A kollégámnak, akinek az igazmondásában sem vagyok biztos...
Szabó Emese
Fogyás – de nem mindenáron! - Az egészséges diéta szabályai
A tavasz kezdetén sokan elhatározzuk, hogy lefogyunk, szeretnénk megszabadulni a súlyfölöslegtől, mire beköszönt a nyár. Számos tuti fogyasztó tippel bombáznak a különböző termékek gyártói...
Szabó Emese
Mennyire parázol? - „A barátnőm erről lexikont tudna írni”
Mi jut eszünkbe a hipochondriáról? Mennyire vagyunk rá hajlamosak? Kiss Ádámot kérdeztük.
Vécsey Szám Kata
A svájci kisegér, avagy a nyerskoszt diadala
Egy svájci orvos, több mint száz éve az elsők között ismerte fel, hogy táplálékunk túlzott finomítása, a túlzott mértékű húsfogyasztás, és a mindent „túlfőzés”...
Vécsey Szám Kata
Adalékanyagmentes: az eredeti müzli receptje
Az első müzli apró gyümölcsdarabkákból, gabonaőrleményből, joghurtból és magokból kevert pép volt. Svájcban az 1940–50-es években lett ismert a müzli, és már nem hiányozhatott...
Ezért fontos a mozgás inzulinrezisztencia esetén
Boross Nóra
Nem csak nyersen finom a retek és a snidling! – Három tavaszi recept
A tavasz első hónapja még fagyos lehet, de ilyenkor már nagyon várjuk a tavaszt. Ki gondolná, hogy ilyenkor is üvegbe lehet zárni az ízeket...
Zalka Katalin
Pesto minden mennyiségben: hét mártás és szósz recept, amit el kell készítenünk tavasszal
A világ egy nagy falu – és ez az étkezési divatban is tetten érhető. Népszerűek lettek a szószok, mártások, öntetek, és megtanultuk ragozni a...