[Podcast] Növények–étkek–emberek – Vendégségben Bartha Gabó permakultúrás kertjében
Vendégem az erdélyi származású Bartha Gabó, aki Tokaj-Hegyalján permakultúrás módszerrel műveli kertjét, annak terméseiből saját konyhát vezet. Művészettel fűszerezett tevékenységét „Terrapolis Tarcal – kert és asztal" néven találjuk meg a helyszínen és az interneten. Tizenkét fős asztalánál olyan vendégek étkezhetnek, akik nyitottak a növények–étkek–emberek újragondolt, természetes és ősi együttesére. A teríték része a százéves abrosz és olyan ételkülönlegességek, mint például a marokkói édes galambhúsos sütemény vagy a fermentálással készült indiai savanyúság. Helyet kapnak asztalán olyan hagyományos ételek, mint a szilvás gombóc vagy a hurut, amely egy erdélyi örmény ételízesítő. Mindezeket persze csak akkor lehet fogyasztani, amikor épp szezonjuk van.
Az adás meghallgatásához kattintson a lejátszóra:
A Magyarok közösségben sorozat legújabb részei a Külhoni Magyarok honlapon is elérhetők.
Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!
Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!
Támogatom a kepmas.hu-t>>