kenyér

  • Vécsey Szám Kata
    Szent Márton kenyere

    Szent Márton kenyere: hogyan készül a Weckmann?

    A népszokás szerint a november 11-i Márton nap zárja le az éves gazdasági munkát, és kezdetét veszi a természet téli pihenő időszaka. Ezen a...
  • Bogos Zsuzsanna
    kenyér

    Öreg kenyér nem vén kenyér

    A kenyér éppen napjainkban kezdi visszanyerni becsületét. Egyre több olyan pékség nyílik, ahol odafigyelnek a minőségére, és persze az otthoni kovásznevelés, illetve sütés is...
  • Szabó Emese
    kenyér

    Kenyérbőség – mi alapján válasszunk?

    Miért fontos a gabona a kiegyensúlyozott étrendben? Milyen gabonából készüljön a pékáru? Mi a teendő gluténmentes diéta esetén? Mi derül ki a kenyerek címkéjéből...
  • Páczai Tamás
    Sorba kell állni a kenyérért – A Pékműhely megálmodójánál jártunk

    Sorba kell állni a kenyérért – A Pékműhely megálmodójánál jártunk

    „A járvány alatt nagyon sokan elkezdtek kenyeret készíteni otthon, és rájöttek, mennyi munka van benne, milyen sok órát kell vele dolgozni” – mondja Vajda...