Savanykás, de nagyon egészséges: finomságok rebarbarából
Savanykás íze nagyon markáns, érdemes más gyümölccsel, például eperrel, almával vagy körtével társítani. Ízesítésére kitűnő a vanília, a gyömbér és a fahéj.
Vécsey Szám Kata
Boldogasszony csipkéje: mit készítsünk málnából?
A magyar nyelv csipkézett leveleiről boldogasszony csipkéjének is nevezi, ezt a kis piros gyümölcsöt, amely magas vitamintartalma mellett főként nőgyógyászati panaszok enyhítésére hatásos.
Bogos Zsuzsanna
Gombóc, saláta, lekvár: mi minden készülhet a szilvából?
Készítenek belőle gombócot, befőttet, savanyúságot, salátát, sőt lekvárt is, és mivel lekvárt lehet, hát pálinkát is. Régi szakácskönyveinkben most a szilvás recepteket kerestük.
Szám Kati
Profilkép zöldségekkel
Van a férjemmel egy titkos, szombat reggeli programunk (na jó, nehogy megsértsem a koránkelőket, valójában délelőtti). Ilyenkor a péntek estétől megfáradt gyerekeink (na jó...
Lechner Judit
Októberi gyümölcsöstál – Egyél hazait!
Az októberi gyümölcsök tömény édessége, sűrű zamata, a szőlő, a sokféle körte, az utolsó őszibarackok mintha a kert vigasztaló búcsúajándékai lennének a ránk következő...