Libabőrös élmények: miért éppen a libáktól hangos Szent Márton ünnepe?
„Aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át éhezik” – tartja a népi bölcsesség, eleink ugyanis ilyenkor mérték fel az egész éves munka...
Páczai Tamás
Dűlőtúrák és szabadtéri kóstolók – Nyitnak a borvidékek is
A koronavírus-járvány alaposan megnehezítette a hazai borászatok hétköznapjait, többen az életben maradásért küzdöttek az elmúlt hónapokban. Öröm az ürömben, hogy az ágazat a jelek...
Páczai Tamás
Kicsi a Somló, de erős!
A borkedvelők között bombaként robbant a hír tavasszal, hogy a világon elsőként a teljes Nagy-Somlói borvidék áttér ökológiai művelésre. Hazánk legkisebb borvidéke még itthon...
Páczai Tamás
(B)országimázs, avagy folyékony aranyunk
Április 10. és 12. között Budapest ad otthont az International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop (IWINETC) konferenciasorozat tizedik, jubileumi rendezvényének. Az esemény inkább...
Páczai Tamás
Beérő gyümölcsök – Felfedeztük a Badacsonyi borvidéket
Amikor kiderült, hogy az októberi Képmás témája a szépség, nem volt kérdés, hogy a Badacsonyi borvidékről írunk utazási ajánlót. Nézhetjük Fonyód felől, a balatongyöröki...
Páczai Tamás
Kadarkán innen és túl – A szekszárdi borvidéken jártunk
„Hanem ami most következik, az külön fejezetet érdemel a tudományos vizsgálódás anyagában: küllemre egyszerű kardaraga...karkaradara...radarkaka! Piros a színe, csucsos a zize és testes bor...
Páczai Tamás
Saláta húszféle növényből – Felfedeztük a Tokaj-Hegyalját
Fáradtam szálltam fel a „Hegyalja expresszre”, mert alvásra nem volt időm aznap éjjel, cserébe reggel hétkor már a Taktaközben zakatoltam, a feladat Tokaj-Hegyalja rejtett...