adventi naptár

  • Bogos Zsuzsanna
    égetett mandula, égetett mogyoró

    Édes ropogtatnivalók: házi pirított mandula és mogyoró recept

    „Ne feledkezzünk meg kis kosarakba, bonbonierekbe sós, csokoládés meg kakaós mandulát tenni, mert az emberek még bőséges étkezések után is szeretnek valamit ropogtatni” –...
  • Bogos Zsuzsanna
    ánizsos keksz

    Ánizsos keksz recept

    Márai szerint „valami van a mézben, amit a természet tiszta erői csempésznek bele; a szervezet hálásan fogadja”. Szervezetünk háláját ánizzsal fűszerezett mézes keksszel fokozhatjuk...
  • Bogos Zsuzsanna
    vörösboros áfonya levár

    Vörösboros áfonya recept

    Gyümölcs és bor. Ezt a tökéletes párost ajánlja a Nagyasszony című lap 1937-ben megjelent receptje, amely arra is remek példa, hogy nem kell profinak...