Petrezselyem és zsálya a mélyhűtőből – Tippek fűszertartósításra
17/09/2024
Még a téli fagyok előtt gyűjtsük be a kertből vagy a piacról a friss fűszereket és fagyasszuk le őket praktikus formában!

Illusztráció forrása: Freepik
Vágjuk apróra a petrezselymet, zellert, zsályát, bazsalikomot vagy az egyéb fűszereket és szórjuk bele a jégkocka tartóba, majd tegyük a fagyasztóba. Fagyás után ki is vehetjük a kockákat és folpackba hajtogatva tárolhatjuk, hogy kevesebb helyet foglaljon. Főzéskor egy mozdulattal, problémamentesen adagolhatjuk az ételbe a friss fűszert kockánként, a kívánt mennyiségben.
A friss zöldségek, fűszerek későbbi használatának tartósítására másik megoldásként választhatjuk azt is, hogy lereszeljük, és sóval összekeverve befőttesüvegekbe tesszük el a zöldségeket: répát, hagymát, zöld fűszert.