Keresés
-
-
Nevek a családfán
-
Schäffer Erzsébet: Juzeknek hívtuk
Juzek – most úgy írom, ahogy ejtettük a nevét, amúgy leírva: Józek. Restaurátor volt és világfi. És lengyel. Abban az időben, amikor, ha jól... -
Köszönöm, hogy köszönhetem
Vajon mekkora szerepet tölt be a mindennapjainkban a hála és a köszönet? Vajon megjegyezzük, ha finomat ettünk ebédre? Elégedett biccentésen túl másra is futja... -
Négy figyelmeztető jel, amely a válás veszélyére utal a párkapcsolatban
Egyre kevesebb boldog, jól működő párkapcsolatot, házasságot látunk magunk körül. A fiatalok mind többet panaszkodnak, hogy nincs kiről jó példát venni, így nehéz, vagy... -
Itt van az ősz, itt a nátha
-
Tó is, tenger is
-
Egy kis friss dió, mézzel
-
Zrínyi Ilona, a hősnő gyengéje
Zrínyi Ilona alakja Munkács várának hősies védelmezőjeként él a köztudatban. Tökéletes megtestesítője a bátor, erős, független nő típusának – annak, akit napjainkban előszeretettel népszerűsítenek... -
Mire jó a történelem?
-
Almahistóriák
-
Borkedvelőknek való vidék
-
Mesék – újra a diavetítőn
-
Egy gondolat bánt...
-
„Azt a mondatot gyűlölöm a legjobban, hogy „»jó lesz az úgy«” – interjú Balsai Mónival
Balsai Mónival egy óbudai gyárépület tetején ülünk. Egész éjjel nem aludt, vidéken forgattak egy víz alatti jelenetet, aztán délután fotóztunk. Láttam ma a gép... -
Ha nem tudjuk, mi a bajunk − Felborult pH-egyensúly
Az emberi szervezet elsavasodása csöndben, a háttérbe húzódva végzi romboló tevékenységét, miközben mindennapjainkat a legkülönbözőbb tünetek keserítik meg. Mi áll e civilizációs betegség hátterében... -
„A zenének érzéki hatalma van”
-
Ember tervez
-
Kicentrizve - Receptek gyümölcscentrifugára
A gyümölcscentrifugás receptek a lehető legegyszerűbbek, nem kell hozzájuk más, mint megmosni, ha szükséges, fölaprítani, vagy megpucolni a hozzávalókat – az alma és körte... -
„Első a család, második a munka”
-
Tisztelet a pillanatnak