élelmiszer

  • Szabó Emese
    Különböző ízesítésű fagylaltok

    Miből van a fagyi?

    Fagylalt, jégkrém, jégkása, szorbé. Sejtjük, hogy van köztük különbség, de hogy pontosan mi, azt – hacsak nem a Magyar Élelmiszerkönyv a kedvenc olvasmányunk –...
  • AAP/kepmas.hu
    Kép: Unsplash

    Magunkat és gyermekeinket mérgezzük egyes élelmiszer-adalékanyagokkal!

    Egyes gyakran alkalmazott élelmiszer-adalékanyagok egészségügyi kockázatot jelenthetnek a gyermekek számára, ezért szigorúbb élelmiszer-biztonsági előírások bevezetésére van szükség az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia 2018. nyarán megjelent...
  • Szabó Emese
    pizza fagyasztott és friss zöldséggel

    Mi az igazság, mikor „mérgez” a fagyasztott zöldség?

    Múlt hét óta mindenki retteg a fagyasztott zöldségektől, illetve a bennük lévő lisztéria baktérium okozta liszteriózistól. Pedig úgy tűnik, hogy a fő gond nem...
  • Szabó Emese
    Károsak a színezékek és az emulgeálószerek?

    Károsak a színezékek és az emulgeálószerek?

    Az E-számoktól általánosságban rettegünk, pedig vannak köztük teljesen természetes anyagok is. A szabályokat betartva a mesterségesek is ártalmatlanok, felülvizsgálatuk is folyamatos. Gond inkább akkor...
  • Szekeres Anita
    Kép: Pixabay

    Szabad-e primőröket adni a babáknak?