Fagylalt, jégkrém, jégkása, szorbé. Sejtjük, hogy van köztük különbség, de hogy pontosan mi, azt – hacsak nem a Magyar Élelmiszerkönyv a kedvenc olvasmányunk –...
AAP/kepmas.hu
Magunkat és gyermekeinket mérgezzük egyes élelmiszer-adalékanyagokkal!
Egyes gyakran alkalmazott élelmiszer-adalékanyagok egészségügyi kockázatot jelenthetnek a gyermekek számára, ezért szigorúbb élelmiszer-biztonsági előírások bevezetésére van szükség az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia 2018. nyarán megjelent...
Szabó Emese
Mi az igazság, mikor „mérgez” a fagyasztott zöldség?
Múlt hét óta mindenki retteg a fagyasztott zöldségektől, illetve a bennük lévő lisztéria baktérium okozta liszteriózistól. Pedig úgy tűnik, hogy a fő gond nem...
Szabó Emese
Károsak a színezékek és az emulgeálószerek?
Az E-számoktól általánosságban rettegünk, pedig vannak köztük teljesen természetes anyagok is. A szabályokat betartva a mesterségesek is ártalmatlanok, felülvizsgálatuk is folyamatos. Gond inkább akkor...