Hogyan zajlott a hozzátáplálás száz évvel ezelőtt?
„Jaj, hát a Tomika már négy hónaposan töltött káposztát evett a Tibiék lagzijában, aztán semmi baja nem volt tőle!” – mindannyian hallottunk már hasonló...
Bogos Zsuzsanna
Ettek-e a magyarok teknőst, és hogy kerülhetett a béka a levesbe?
Ha felütünk egy szakácskönyvet, számtalan izgalmas ételneven akadhat meg a szemünk. A közelmúltból a rántott löncshús láttán szaladhatott fel a szemöldökünk, a régi, gasztronómiával...
Bogos Zsuzsanna
Gombóc, saláta, lekvár: mi minden készülhet a szilvából?
Készítenek belőle gombócot, befőttet, savanyúságot, salátát, sőt lekvárt is, és mivel lekvárt lehet, hát pálinkát is. Régi szakácskönyveinkben most a szilvás recepteket kerestük.