Juzek – most úgy írom, ahogy ejtettük a nevét, amúgy leírva: Józek. Restaurátor volt és világfi. És lengyel. Abban az időben, amikor, ha jól...
Boross Nóra
Egy kis friss dió, mézzel
Vécsey Szám Kata
Almahistóriák
Szám Kati
„Azt a mondatot gyűlölöm a legjobban, hogy „»jó lesz az úgy«” – interjú Balsai Mónival
Balsai Mónival egy óbudai gyárépület tetején ülünk. Egész éjjel nem aludt, vidéken forgattak egy víz alatti jelenetet, aztán délután fotóztunk. Láttam ma a gép...
Boross Nóra
Őszi ízek
Az ősz első hónapja tulajdonképpen a nyár levezető időszaka. Még tombol bennünk az energia, amit a napfény töltött belénk, még kerül friss gyümölcs az...
Bogos Zsuzsanna
Miskulancziák és más régi receptek hőség ellen
A nyári meleget enyhítő könnyed ételekről, a citrusokról és a különféle salátákról azt hihetnénk, az újkor vívmányai. Egykori szakácskönyveinkből azonban kiderül, már jóval az...